Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

A mitjans del passat mes de setembre de 2007, amb la campanya a les primàries nord-americanes encara començant, em vaig subscriure als newsletters de tots els candidats a fí de veure quines novetats aportaven a les e-campanyes, i per a veure el nombre de correus que enviaven.

En tretze mesos (octubre de 2007 a novembre de 2008) he rebut gairebé 1.900 missatges. D'ells, 451 han provingut de la campanya dels candidats demòcrates Barack Obama i del republicà John McCain. Us deixo el gràfic amb els mails rebuts cada mes:

En total, Barack Obama ha enviat 226 missatges de correu electrònic, per 225 de John McCain. La xifra és molt similar, malgrat que ambdós van començar de manera diferent la seva campanya. Així, Obama va començar enviant pocs missatges el 2007 (28), mentre McCain si que va enviar bastants (43).

En canvi, mentre s'acostaven les primeres primàries de Iowa, New Hampshire i Michigan, va ser Obama qui es va llançar amb força a recol·lectar fons i a difondre la seva campanya. És a partir de gener i fins a març de 2008 quan es nota més clarament aquesta estratègia del candidat Obama (48 mails enviats), mentre McCain passava a un segon pla pel que es refereix a l'enviament de correus electrònics als seus simpatitzants.

A partir d'abril, la candidatura de McCain com presidenciable republicà es començava a aclarir, mentre que en el bàndol demòcrata, la lluita entre Obama i Hillary Clinton estava en ple clímax. Potser aquesta lluita en el bàndol demòcrata (primàries en Indiana, Oregón, Pennsylvania o Carolina del Nord), explica l'augment d'e-mails enviats per part de Obama, 28, (el mateix va fer Hillary en aquesta època, enviant fins i tot més que Obama - 37 entre abril i maig).

El 6 de juny, Hillary Clinton abandona la campanya i dóna el seu suport a Obama. A partir d'aquest moment, els missatges que fins a ara havien enviat Hillary, Bill i Chelsea Clinton, se sumaven a la campanya pro-Obama.

A partir d'agost, es donen a conèixer els candiatos a vicepresident: Sarah Palin pels republicans (29 d'agost) i Joe Biden pels demòcrates (23 d'agost). Ambdós comencen a enviar correus electrònics a partir de llavors.

Els últims mesos són una suma constant d'e-mails, dels candidats, dels seus equips, dels candidats a vicepresident, i, en el cas d'Obama, de tota la família Clinton. Tanmateix, McCain va enviar més correus que Obama durant els mesos de juliol (15 vs. 11), agost (26 vs. 24), i setembre (25 vs. 24), per a igualar-se en "spam" a l'octubre (38 e-mails cadascun).

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger