Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Ixasamblea

Els propers 15 i 16 de novembre tindrà lloc la IX Asamblea Federal de Izquierda Unida. Des del partit han creat una web per a l'esdeveniment, on podem trobar documents en PDF sobre l'ordre del dia, informació per als delegats, notícies i fins i tot el més útil, un plànol de la localitat on es realitzarà l'assemblea, Rivas-Vacíamadrid.

La veritat és que la web que han preparat és útil però gens de l'altre món, i si destaco aquesta assemblea en aquest post no és pel gran disseny de la web ni per l'interès que Izquierda Unida li ha posat a la seva difusió per Internet, sinó per a constatar el que succeïx en molts partits, i que no és altra cosa que veure com la militància va moltíssim més per davant que el partit en temes de difusió virtual, en ús de noves tecnologies i en posar-se d'acord per a actuar.

Així, des del millor i més actiu que IU té en Internet, que és el seu agregador de blogs "I love IU", s'han posat d'acord entre els diferents blocaires per a millorar les coses i a aconseguir difondre l'esdeveniment i el que passi en ell de la major manera possible. I ho van a fer havent convençut al seu partit de donar valor als blogs i als blocaires com mètode de difusió i participació. Tal com indiquen en la seva proposta, "La comunicació horitzontal es torna per a IU una peça clau en la difusió del seu projecte polític. [...] Al veure's reduït el nostre espai polític es veu reduïda la nostra capacitat per a difondre el projecte d'IU i per a exigir als mitjans de comunicació més presència mediàtica. Aquests factors fan que la comunicació sigui un problema per a la nostra organització. Davant aquesta situació es torna necessari i urgent reconèixer el paper que poden jugar les noves tecnologies en la difusió de les nostres idees i propostes". És per això que sol·liciten a l'organització de la IX Assemblea l'acondicionament d'una zona wifi, mobiliari i ordinadors de sobretaula per a qui no dugui portàtil. Tot ho han aconseguit i el comitè organitzador ha acceptat.

A més, no només haurà blocaires d'Izquierda Unida (siguin de ILoveIU o no), sinó que com indiquen Ricardo Royo, Alberto Hidalgo, Félix, Álvaro Villar, Viramundeando o Roberto Cacho, entre molts altres, "Comptem amb un total de 70 places. D'aquesta xifra hem reservat diverses places per a blocaires aliens a IU. Inicialment, s'oferiran 5 invitacions per als membres de Las Ideas, altres 5 per als membres de Red Progresista i altres 5 per a blocaires independents que no pertanyin a cap xarxa. En qualsevol cas, si fos possible i necessari, s'augmentaria el nombre d'invitacions per a blocaires externs a IU. La resta de places seran ocupades per blocaires d'Izquierda Unida".

Izquierda Unida és el tercer partit d'Espanya amb més vots, un milió de persones, però sembla que no solament no han après gens d'altres congressos de partits que s'han realitzat els últims mesos, sinó que no tenen cap interès a aprofitar les noves eines de difusió i participació que Internet ofereix. Per a mostra un botó: el twitter de l'Assemblea no ho duen des del partit, sinó que ho han creat des de "ILoveIU" com un twitter colaboratiu.

És gràcies als seus militants que la xarxa pot usar-se pel partit (alguna cosa molt destacable i a aplaudir), però sense una política intrapartidaria de difusió i ús extensiu de la xarxa, sense un objectiu de modernitzar-se i d'aprofitar al màxim qualsevol oportunitat de difusió (i Internet ho és), la política de comunicació d'IU es veu anquilosada, més pendent tal vegada de dirimir batalles internes que a donar a conèixer el seu missatge a potencials votants o militants.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger