Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El passat 7 d'octubre, Xavier Trias, candidat de Convergència i Unió a l'alcaldia de Barcelona, va llançar una campanya de difusió i participació amb el lema "Despertem Barcelona", en la qual es proposava als barcelonins que opinessin a través d'Internet sobre 100 mesures, estructurades en 10 eixos de prioritats, "per a despertar Barcelona amb l'ajuda de tots" i afegissin altres noves idees lliurement a través d'Internet. ".

Durant aquestes setmanes ha continuat rebent participació, i la ciutadania ha anat votant les idees amb les que més s'estava d'acord i fent comentaris. El lema de la campanya i el llançament d'aquesta web sembla que va agafar bastant desprevingut el govern socialista actual, que tanmateix ha contraatacat de la mà d'alguns ciberactivistes de dins del partit.

Així, es llança avui la web "Barcelona ja es troba desperta", intentant donar resposta a les 100 propostes que fa Xavier Trias. La novetat és que respon a les idees de Trias de dues maneres: acusant d'estar repetides el 75% d'elles, o dient-les "populistes" i discutint la seva possible aplicació al 25% restant.

Respecte a les "còpies" o adaptacions d'idees, segons aquests membres del PSC es tracta de propostes que ja estan en el Pla d'Actuació Municipal (PAM), un instrument de planificació de les accions de l'activitat municipal durant els quatre anys de mandat, que va ser realitzat a través d'aportacions del govern i de ciutadans, i aprovat en l'any 2008.

La web de Barcelona ja es troba desperta, que en aquest cas no és una web participativa, sinó una crítica directa a les propostes de Xavier Trias, té els mateixos colors que la web original del candidat opositor (blau marí i rosa), i té una secció humorística, creada per Jose Rodríguez, per a crear pancartes virtuals per a Trias, amb la crítica subsegüent a la pre-campanya d'aquest candidat.

La resposta del PSC (en realitat, sembla que només d'alguns activistes) ha trigat 3 setmanes. És una resposta divertida i crítica alhora. Caldrà veure si té la mateixa difusió.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger