Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Com indica Albert Medrán, les enquestes auguren que el canvi polític pot arribar a la ciutat de Barcelona. Segons els sondejos, Barcelona podria deixar de ser socialista (ho és des de 1979) en les eleccions de 2011, ja que CiU, liderada per Xavier Trias, pot presentar una alternativa al bipartit que governa actualment la ciutat.

És per això que Trias ja porta des de fa mesos en una campanya permanent (i pel que sembla a les enquestes provisionals, sembla que no li ha anat malament). Ahir, el candidat va presentar la campanya de difusió i participació que el grup municipal de CiU impulsarà els pròxims tres mesos amb el lema "Despertem Barcelona", en la qual es proposa als barcelonins que opinin a través d'Internet sobre 100 mesures, estructurades en 10 eixos de prioritats, "per a despertar Barcelona amb l'ajuda de tots" i que afegeixin altres noves idees lliurement a través de la xarxa. "Evidentment, aquestes propostes formaran part del programa electoral", ha assegurat Trias, que ha assenyalat que no ho són encara perquè vol que aquest procés estigui obert a tot el món i en ell no sols hi col·labori la gent de CiU.

Un vídeo d'animació en el qual apareix l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, dormint i fent oïdes sordes al despertador és la imatge més vistosa de la nova campanya. La campanya inclou a més unes octavetes que imiten el típic cartell dels hotels que es col·loca al pom de la porta de l'habitació amb el lema No molestin per a que el servei no entri. En aquesta ocasió, sota el lema s'ha dibuixat l'alcalde dormint. Segons CiU, aquests cartells es penjaràn a 200.000 llars.
A més s'ha obert una pàgina web per canalitzar les aportacions dels ciutadans i està prevista la tramesa de 60.000 correus electrònics que donin a conèixer la web de campanya.



La campanya, amb uns mitjans reduïts, vol donar resposta a tres eixos bàsics: la ciutat està adormida, l'Alcalde malgrat els senyals d'alerta continua sense fer res i, finalment, que fa falta que entre tots 'Despertem Barcelona", una invitació a tot el món a despertar la ciutat.

Per ara està tenint participació, tant en els comentaris o vots sobre les 100 propostes de Trias, com a aconseguir noves idees per part d'altres ciutadans, encara que sens dubte també hi ha crítiques.

Tot i així, la plataforma participativa em sembla molt interessant, generant idees noves de qualsevol ciutadà de Barcelona i especialment donant a conèixer totes les idees que té Trias per a la seva alcaldia, amb la qual cosa comença fort la precampanya, sembla. Caldrà esperar la resposta (si n'hi ha) de la resta de partits, especialment del PSC.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger