Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Youtube al Kremlin

Youtube és una eina de vídeo ja gairebé universal en la societat actual. Qualsevol persona pot veure vídeos, penjar-los en la seva web o blog, enviar-los, recomanar-los o fer comentaris, etc... A més, és una eina útil de connexió amb els joves, que són els que l'usen principalment.

Totes aquestes raons, especialment l'última, són el que explica l'augment de l'ús de Youtube com canal governatiu de comunicació, sigui a través de governs, com el de Gordon Brown (Regne Unit), Nicolas Sarkozy (França), Stephen Harper (Canadà) o el de Barack Obama; però també a través de cases reials, com la britànica o la jordana.

El President rus Dmitry Medvedev s'ha apuntat a la visualització de vídeos per donar a conèixer els seus missatges i idees, i va llançar el passat 1 de setembre el seu propi canal a YouTube, amb l'objectiu, segons les fonts, d'estendre la mà a la joventut. El canal té de moment 168 vídeos i 1867 subscriptors.

El llançament del canal ha coincidit amb el principi d'un nou any acadèmic en Rússia i en el seu primer vídeo Medvedev es dirigeix als alumnes, accentuant la importància dels llaços d'afecte i d'unió entre tots els russos en un país multinacional.

Els observadors comenten que hi ha una competició tàcita entre Medvedev i el seu mentor, el primer ministre Vladimir Putin, per aconseguir l'atenció dels mitjans russos. La televisió és el mitjà preferit per Putin fins ara, i es prediu l'imminent llançament del seu propi canal a Youtube.

També és de destacar que el canal no es titula Medvedev, sinó, tal com puc llegir en el meu macarrònic rus, "President de Rússia".

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger