Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a



Si el passat 23 de gener es va presentar el canal del Vaticà a Youtube dedicat al papa Benedicte XVI i fa una setmana el canal de Facebook; segons llegeixo a Isopixel (vía Mashable), el papa Benedicte XVI acaba de llançar una aplicació per a iPhone/iPod Touch i una altra per a Facebook.

H2Onews, l'aplicació per a iPhone i iPod Touch bàsicament difon notícies sobre l'Església al món mentre la de Facebook, Pope2You permet enviar postals virtuals amb missatges religiosos als nostres contactes, veure imatges del papa i estar al corrent de la seva vida...

L'aplicació H2Onews per a iPhone i iPod Touch distribueix en exclusiva sobre iPhone les principals notícies sobre la vida de l'Església al món. En col·laboració amb el Centre Televisiu Vaticà i la Ràdio Vaticana és possible visualitzar les notícies de vídeo i àudio de la Ciutat del Vaticà4. H2Onews és la primera aplicació de videonews dedicada al món catòlic, a través de la qual pots seguir els viatges i discursos de Benedicte XVI, a més dels principals esdeveniments eclesials mundials. L'aplicació està disponible en 8 idiomes: Espanyol, Anglès, Italià, Francès, Alemany, Portuguès, Hongarès i Xinès, i les notícies estan disponibles en format vídeo, àudio i text.

D'altra banda, l'aplicació Pope2You per a Facebook et permet rebre a través de la xarxa social més important del món els missatges del Papa Benedicte XVI. Es pot trobar així el Papa a Facebook, sentir les seves paraules, veure les seves fotos, rebre els seus missatges de felicitació sota la forma de "targetes virtuals". Les targetes podran ser enviades als teus "amics" a Facebook i l'aplicació podrà ser compartida amb qualsevol persona. D'aquesta manera, tal com indiquen a la web, "podrem crear una estreta xarxa de comunicació al voltant del nostre Sant Pare".

Totes aquestes eines virtuals poden trobar-se a la pàgina PopeToYou, que com el nom ja indica, està dirigida a escoltar la veu del Papa en qualsevol aplicatiu. Un dels eslògans escollits per a les jornades de comunicació socials que van tenir lloc ahir diumenge es titula: "Noves tecnologies per a noves relacions", el que incideix en la necessitat de difondre el missatge de l'església per tots els mitjans possibles, i especialment a través de la xarxa.

Aquestes noves maneres de comunicació no deixen de sorprendre, sobretot, i com ja deia Antoni Gutiérrez-Rubí, perquè són "Nous llenguatges i sensibilitats, però vells dogmes: El Vaticà està modernitzant el llenguatge i els mitjans, però alhora, endureix la doctrina. El Papa digital, ecològic, mediàtic... és, alhora, un líder religiós que ha endurit el missatge de l'Església. Revolució digital i involució dogmàtica sembla ser l'aposta de Benedicte XVI que considera les noves tecnologies com un "vertader dó per a la humanitat i un canal per a la comunicació. [...] diu el portaveu del Papa, Federico Lombardi, que "La seva Santedat desitja trobar els homes allà on es trobin" i amb aquesta intenció va programant les seves "xarxes". Benedicte XVI modernitza l'Església per als escenaris 2.0, mentre l'atrinxera en la doctrina més conservadora. [...] És un Papa del món d'avui per a un Regne que no és d'aquest món. A Dios rogando y con el “ratón” dando".

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger