Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El TwitterGate alemany

A les 14.10 hores del passat dissabte 23 de maig, com diu la tradició, el president del Parlament alemany (Bundestag) anunciava la reelecció, després d'una votació secreta, de Horst Köhler com a president del país.

Però tal com indiquen a "El Mundo", quinze minuts abans de revelar oficialment el nom del guanyador, 1.500 membres germànics de la xarxa social a Internet Twitter eren els primers ciutadans en saber-ho a causa de filtracions internes. Van ser tres parlamentaris, amb set segons de diferència, els autors de la notícia que va recollir immediatament la cadena pública de TV ARD: Julia Klöchner, del mateix partit que el president Köhler, la Unió Cristianodemòcrata (CDU), i Garrelt Duin i Ulrich Kelber, ambdós del Partit Socialdemòcrata (SPD).

El 'Twittergate', com ja ho defineixen humorísticament alguns mitjans alemanys, arrencava amb el missatge de Klöchner: "Nois, podeu veure el partit de futbol en pau. La votació ha estat un èxit". Als pocs segons va ser enviat el de Kelber, més complet i concís: "El recompte està confirmat: 613 vots. Köhler ha estat reelegit". L'escàndol ha estat majúscul a Alemanya, ja que per primera vegada no es va anunciar primer el president als diputats, sinó que va ser la televisió (recollint els tweets) la que ho va fer.

Més informació a EsTwitter i a ActualidadDigital.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger