Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Existeix una regla estadística, la Redskin rule, que diu que hi ha una alta correlació entre el resultat de l'últim partit de futbol americà dels Washington Redskins abans de la jornada electoral i el resultat de les eleccions presidencials a Estats Units: quan els Redskins guanyen, el partit polític que estigui en aquell moment a la Casa Blanca, guanya l'elecció presidencial.


Ha succeït des que els Redskins es van mudar a Washington DC, el 1937. Des de llavors, hi ha hagut 18 eleccions presidencials. En 17 de 18 d'elles (depenent de la interpretació), la següent regla s'ha complert: Si els Redskins guanyen el seu últim partit com a local (a Washington) abans de l'elecció, el partit polític que va guanyar les eleccions anteriors, guanya l'elecció. Si els Redskins perden, succeeix el contrari. L'única excepció va ser en 2004, quan els Redskins van perdre, però va guanyar George W. Bush. Això sí, Bush va perdre el vot popular, amb el que l'estadística del 100% d'encert seguiria tenint valor.

La regla va començar a complir-se des de 1940, quan Franklin D. Roosevelt va vèncer a Wendell Willkie. El resultat de l'últim partit abans de les eleccions d'aquell any va ser Washington Redskins 37 – Pittsburgh 10. Es va mantenir el candidat que ja estava a la Casa Blanca. Precisament, va ser davant de Pittsburg l'última vegada que vam poder comprovar la regla. Aquell dia, el 3 de novembre de 2008, s'enfrontaven ambdós equips. Van perdre els Redskins. I va guanyar el candidat que el seu partit no estava a la Casa Blanca, Barack Obama.

L'últim partit abans de les eleccions d'enguany serà el 4 de novembre, contra els Carolina Panthers. Aquest any, Obama segur que anima als Redskins. No va fer el mateix el 2008, on fins i tot va posar amb la samarreta de l'equip contrari per simbolitzar el canvi.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger