Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Obama in History: la sàtira


A Estats Units es té una actitud reverencial cap a la seva història –també política- i cap als seus líders. El més usual per trobar informació és la Wikipedia, però segurament el més consultat per escolars per conèixer als seus presidents és la web de la Casa Blanca. L'equip d'Obama ho sap i ha volgut aprofitar-ho per fer propaganda de l'actual president. Al final de totes les biografies presidencials des de 1923 ha afegit una postdata al final de cada pàgina, denominant-la “Sabies que?” on es relaciona idees i contextos d'aquests presidents amb l'actual presidència d'Obama.

Per exemple, en la biografia de Coolidge: “El 22 de febrer de 1924 Calvin Coolidge va ser el primer President que es va dirigir al poble nord-americà des d'una ràdio. El President Coolidge més tard va ajudar a crear la Comissió Federal de la ràdio, que ara ha evolucionat fins a convertir-se en la Comissió Federal de comunicacions (FCC). El President Obama és el primer President que ha celebrat reunions virtuals mitjançant Twitter, Facebook, Google+ o LinkedIn“. O en la de Kennedy: “John f. Kennedy va dir al poble nord-americà:”Pregunta què pots fer pel teu país”. El 1961 va crear el cos de pau, per facilitar el servei entre els ciutadans treballant cap a la pau als països en desenvolupament. El 2011, el President Obama va celebrar el 50 aniversari del cos de pau amb una proclamació presidencial.

Aquest ardid d'Obama, bastant cutre, ha estat criticat fortament des del partit republicà, que ha contraatacat anomenant-lo arrogant i creant un hashtag aTwitter, #ObamaInHistory, que es va convertir en trending topic. A més, han creat un Tumblr –Obama In History- on es mofen –a través de fotos- de Barack Obama i el seu afany de protagonisme. Els republicans han volgut riure's d'ell “les fotos a continuació destaquen el paper d'Obama en alguns altres moments històrics, encara que potser no va ser conscient. (Nota: aquesta pàgina Web està destinada a ser satírica i no està pensada per interpretar-se com a real… excepte potser en la ment del President Barack Obama.)”.



En realitat, els republicans han intentat fer, amb molta menys gràcia, el mateix que els socialistes francesos van fer, amb èxit, contra Sarkozy el 2009, col·locant-ho en fotografies històriques per a riure's d'ell.

No aconseguiran molts vots (o cap), però és amb bon humor com almenys pots apropar a la gent a una web, i en el Tumblr del partit republicà hi ha ben visible on donar diners o com fer-se activista.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger