Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

A Le Bourget, prop de París, i davant 10.000 militants socialistes, Hollande va parlar el passat 22 de gener durant hora i mitja, donant un discurs que ningú esperava i que ha estat citat com un dels millors dels últims anys en la política francesa i mundial. Barrejant allò personal i allò polític, i citant a Albert Camus, i glossant passatges de Martin Luther King, John F. Kennedy, Barack Obama i William Shakespeare, Hollande va demanar als francesos que li ajudin a construir “el somni” de la justícia i la dignitat humana.

El discurs, d'estadista i minuciosament preparat per ell mateix, va ser àmpliament lloat per tot l'espectre socialista francès i va canviar de cop la percepció que es tenia d'Hollande, un socialista “suau” i un líder previsiblement mediocre, habitualment pausat i moderat.

Abans-d'ahir va començar la campanya electoral francesa, i l'equip d'Hollande ha utilitzat aquest famós discurs de Le Bourget amb el llançament del seu vídeo electoral.


Clip officiel de campagne de François Hollande -... por francoishollande
En ell, s'entremescla el relat progressista francès, amb l'ús de frases del discurs, igual que es va fer amb el vídeo Yes, we can d'Obama. Com excel·lentment indiquen a Pasaporte diplomático, es tracta de “un anunci vibrant, àgil, emocionant de vegades i nodrit pel discurs del passat 22 de gener. En l'espot s'insisteix en la idea d'igualtat com a valor essencial, i es remarquen termes com el de treball, mèrit, justícia, solidaritat, unió, esperança i finalment canvi, la paraula clau en la campanya d'Hollande (El canvi és ara)”. No puc deixar de destacar l'ús del relat històric, que comença amb la revolució francesa i segueix amb la tercera república (1841-1940) de Jules Ferry, el front popular de Léon Blum el 1936, De Gaulle el 1945 i sobretot Mitterrand el 1981.

Hollande es presenta com el continuador d'aquesta història de cerca d'igualtat a França. El seu vídeo electoral està plagat de petites picades d'ullet simbòliques que volen relacionar èpoques, discursos, idees. Rememorar i crear la percepció -i l'emoció- que és l'hora de continuar canviant el país.

Dels millors vídeos que he vist. Ho recomano sens dubte.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger