Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La venjança de Seamus

Des de 2008, hi ha una articulista del New York Times que critica constantment a Mitt Romney per un succés que va ocórrer el 1983. En els més de 30 articles d'opinió sobre aquest tema que ha escrit els últims quatre anys, Gail Collins mostra la seva fixació pel viatge de Seamus, un gos Setter irlandès, al que Romney va portar de viatge familiar per Canadà dins d'una caixa, lligat en la part superior del seu cotxe.

La història la va explicar en la campanya de 2007 un dels fills de Romney al Boston Globe, com una il·lustració humorística que explica la inclinació del seu pare per a la planificació, ja que havia planejat parar cada cert temps per passejar al pobre gos. Quan la història va ser publicada en les primàries presidencials de 2008, activistes de drets dels animals pertanyents a grups tals com PETA (Persones pel tractament ètic dels animals) van criticar a Romney. I per descomptat no és un de les històries favorites de la campanya del candidat republicà.

Durant aquestes primàries, alguns candidats i els seus equips han tornat a treure a la palestra el viatge de Seamus, que encara que va sobreviure, mostra per a ells el mal caràcter de Romney i la seva poca humanitat. En campanya tot és utilitzable per atacar al contrari i aquest és un exemple més.

S'ha creat de nou una campanya amb els gossos com a protagonistes, en blogs i xarxes socials (per exemple la pàgina de Facebook “Dogs against Romney” té 25.000 seguidors), que publiquen imatges en contra del candidat que són difoses de manera viral i que organitzen trobades presencials, com el realitzat ahir al Madison Square Garden de New York, on se celebrava una fira de gossos.



Però no són només grups d'animalistas o de fans de la resta de candidats republicans els que busquen soscavar la imatge de Romney. “Casualment” des de la campanya d'Obama s'ha començat a atacar de manera indirecta amb aquest tema al candidat republicà. Des de fa unes setmanes, alhora que creixen els comentaris i la viralidad del tema, des de la web de la Casa Blanca es difonen moltíssimes fotos de Bo, el gos de la família Obama. I fins i tot s'ha llançat un nou producte per a la tenda online de l'actual president: una xapa-imant amb la imatge de Bo que diu “jo bordo per Obama”, en contrast amb el poc que Seamus havia de voler bordar a favor de Romney.
 Tot val, per molt nímia o antiga que sigui una història, si pot ajudar a fer mal a la imatge de l'oponent. Tan sols fa falta que la manera d'atacar-lo sigui divertida, original i imaginativa. Sense insults ni males arts.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger