Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Les frases de l'autopista

A Tenerife, en el quilòmetre 32 de l'autopista del nord (mapa), i des de 2007, algú anònim penja frases en un cartell de 20 metres en el vessant d'una muntanya, que canvia de text cada pocs dies. Es tracta d'una zona molt visible a causa de l'alta densitat de transit d'aquesta autopista, que sovint té retencions. Es poden llegir frases com “Per què no?“, “No hi ha ningú com tu“, “Aposta-ho tot per tu”, “Digues-li“, “Segueix al teu cor“, “No dono crèdit als bancs”, “Tu crees el teu futur”, etc… Són frases que segons el seu autor, AnoniMan, pretenen fer somriure i propagar l'optimisme (veure vídeo).

A la illa aquestes frases són molt populars, tant que es mostren en un bloc, a Twitter i sobretot a Facebook, on compten amb més de 23.000 admiradors.

Amb tant seguiment a la xarxa, el Partit Popular de Tenerife va tenir un greu error: intentar utilitzar-ho amb finalitats polítiques. Així, a través de photoshop algú va canviar la frase posant “Vota PP. Necessites un gran canvi” i la va penjar en el mur de Facebook del PP Tenerife al maig. Aquests la van tornar a penjar com si fos seva afegint: “l'anònim del cartell de l'autopista del nord també ens recolza”. Podria ser quelcom divertit ja que tothom a Tenerife coneix el cartell, però no van caure en l'enorme força que té AnoniMan a la xarxa i en la seva multitud de seguidors, ni tampoc en què menyspreaven i s'estaven aprofitant del treball i enginy d'una persona anònima a qui la gent admira.

Ahir, des de la pàgina de Facebook del cartell de l'autopista es va penjar la imatge del photoshop, amb la frase “Aquesta foto és una manipulació fotogràfica!!: Aquest projecte es desentén de qualsevol ideologia política, així que preguem una mica de respecte”. Ràpidament va començar a ser compartida a través de les xarxes socials i a ser àmpliament comentada, amb el que el que podia semblar una broma de mal gust del PP de Tenerife s'ha tornat en poques hores una bola de neu contra el partit, amb innumerables crítiques a la manera d'actuar del PP de la illa.

En realitat, dubto que el PP de Tenerife en si tingui molta culpa, sinó més aviat la culpa va ser d'els qui gestionen el seu compte de Facebook, que van pensar que faria gràcia i van penjar la imatge (que ja no està) o que realment van pensar que el cartell existia. És, en qualsevol cas, un greu error no pensar en les conseqüències, especialment per l'esperable difusió a la xarxa. A aquestes hores, el post a Facebook on es denuncia el fotomontaje té 624 m'agrada, 342 comentaris i, el més important, ha estat compartit en els seus murs personals per 290 persones. En uns dies s'haurà oblidat, però és innecessari cometre aquests errors en un compte, el del PP Tenerife, que té 3.600 amics i un bon ús. El no demanar disculpes és encara pitjor.

Gràcies per l'avís a José Frechín.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger