Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La sabata de Khrushchev

Una de les imatges més icòniques de la Guerra Freda va ser la d'un furiós Nikita Khrushchev, Secretari General del Partit Comunista de la Unió Soviètica, blandint la seva sabata mentre assistia a una reunió de l'Assemblea General de l'ONU al setembre de 1960.

Aquell dia, el delegat filipí estava al faristol, criticant durament a la Unió Soviètica per la seva política contra els drets civils a Àsia. De sobte, el delegat romanès va començar a cridar i insultar al ponent des de la seva cadira, i el propi Khruschev colpejava amb ràbia la seva taula, tant que va trencar el seu rellotge i va caure al terra. En ajupir-se, el premier soviètic es va treure la sabata i la va deixar també sobre la taula. Totes les càmeres de televisió i tots els fotògrafs es van llançar a immortalitzar el moment en què copejaria la taula. Però mai ho va fer, només la va agitar breument en l'aire.

No obstant això, els mitjans de comunicació de mig món ho van narrar com si ho hagués fet, i encara avui dia, en parlar de Khruschev, es recorda quan va colpejar amb la seva sabata la taula a l'ONU. També es van realitzar fotografies retocades perquè semblés que el premier blandía la sabata al faristol, encara que ni tan sols es va aixecar. Era la guerra freda i no hi havia imatges en directe. Ara potser seria diferent, o potser la llançaria perquè resultés més impactant.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger