Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El voluntariat de Rubalcaba

Implícate, actúa, comparte!” és l'espai preparat per l'equip de Rubalcaba per aconseguir voluntaris per a la campanya. Tots els partits disposen d'aquest espai, però sovint pequen d'un problema: no ofereixen idees o oportunitats per participar, sinó que són un mer formulari on apuntar-se, sense tenir en compte que unes persones voldran col·laborar més o menys, o que unes persones voldran fer unes coses o unes altres. En el cas de la Web de Rubalcaba, i sense arribar a l'especialització en el voluntariat que sol·licitava Segolène Royal el 2007, sí existeixen exemples d'activitats a realitzar, visibles des de la pròpia Web.

Hi ha moltes maneres de col·laborar en la campanya de Rubalcaba. Des de pegar un cartell, fins a fer una trucada de telèfon. Des de col·locar una cadira, fins a parlar amb el teu veí. Els simpatitzants poden triar com participar:

- En actes públics: Ajudar en les graderies, distribuir material entre els assistents, interactuar amb el públic…
- En acció directa: Participar en accions porta a porta, fer trucades telefòniques, col·laborar en trobades amb votants…
- En acció de carrer: Repartir informació, ajudar a peu de carrer…
- A la xarxa: enviar e-mails, publicar en el blog, participar en xarxes socials…
- Organitza la teva acció: Muntar una acció, al meu carrer, al meu barri, al meu poble, a la meva ciutat; una trobada, un acte, una acció de campanya…

En els tres primers casos, per participar la Web t'envia al formulari de “Voluntaris de Rubalcaba”, per la qual cosa no segmenta per accions a realitzar. “A la xarxa” porta a un formulari per ser voluntarioRED, mentre que per organitzar una acció local directament dóna un correu electrònic on enviar informació sobre cada acte proposat.

També és interessant l'encertada activació del blog de voluntaris “Esta es mi acción”, ya utilitzat en les passades eleccions municipals i autonòmiques de maig de 2011, encara que han canviat el disseny i el text, que ara òbviament fa referència a la campanya de Rubalcaba.
Es tracta d'un blog col·laboratiu on qualsevol voluntari del partit, o simpatitzant, pot explicar el que pensa o el que ha fet per a la campanya. Tal com indiquen “l'objectiu d'aquest blog és ser el punt de trobada i reflexió sobre el treball dels voluntaris i voluntàries del PSOE. Un blog en primera persona on els seus usuaris expliquen la seva experiència personal del treball com a socialistes. Un espai diferent del PSOE, on els protagonistes són els seus voluntaris i voluntàries, més enllà de la informació política habitual de la nostra presència a la xarxa“. Els diferents voluntaris expliquen el seu dia a dia, algunes campanyes o accions al carrer, el que es troben o el que senten. Es tracta d'una oportunitat per animar-se uns a uns altres, recolzar-se i compartir el seu treball.
En la campanya d'abril-maig es van publicar 97 posts. Ara com ara el blog, reprès al setembre, porta 36, per la qual cosa és probable que superi les publicacions pujades durant les municipals.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger