Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

L'any 1900, el republicà Theodore Roosevelt va ser triat vicepresident dels Estats Units. Però no va estar molt temps ja que el 5 de setembre de 1901 el president William McKinley va ser assassinat. Roosevelt, que llavors tenia 41 anys el va succeir, convertint-se en el president més jove de la història dels Estats Units.

Va repetir mandat en el període 1904-1908, i va declinar presentar-se a la tercera reelecció el 1908. No obstant això, es va enfrontar amb el nou president William Howard Taft, del seu propi partit. Per a les eleccions de 1912 va intentar arrabassar-li la nominació republicana a Taft, però com no ho va aconseguir, va crear el Partit Progressista.

El 14 d'octubre de 1912, durant aquesta campanya presidencial (que va perdre), Roosevelt va rebre un tret del taverner John Schrank a Milwaukee (Wisconsin). La bala es va allotjar en el seu pit després de travessar una funda d'ulleres d'acer i una còpia doblegada del seu discurs, de 50 pàgines que portava en la jaqueta.
Roosevelt, un caçador experimentat, va concloure correctament que ja que no estava tossint sang, la bala no havia penetrat en el seu pulmó, per la qual cosa es va negar a anar immediatament a l'hospital. En canvi, va pronunciar el seu discurs mentre es filtrava la sang per la seva camisa. Va parlar durant 90 minuts. La seva frase d'obertura va ser: “Senyores i senyors, jo no sé si saben que he estat ferit, però es requereix més que això per matar a un ant“. Posteriorment, els rajos X van mostrar que la bala havia travessat tres polzades (76 mm) de teixit muscular i s'havia allotjat en el pit de Roosevelt, però no havia penetrat a la pleura.

A causa de la ferida de bala, Roosevelt va ser retirat de la campanya pel seu equip fins al dia les eleccions. Els altres dos candidats, Taft (republicà) i Wilson (demòcrata) van detenir també les seves pròpies campanyes durant la setmana en què Roosevelt va estar a l'hospital.

Aquestes eleccions, Roosevelt va aconseguir 4,1 milions de vots (27%), enfront dels 3,5 milions de Taft (23%). No obstant això, els 6,3 milions de vots de Woodrow Wilson (42%) i sobretot la divisió en el partit republicà, van ser suficients per guanyar la presidència. Això sí, Roosevelt va aconseguir ser l'únic candidat d'un tercer partit a quedar en segon lloc en unes eleccions presidencials als Estats Units.

Res millor que portar sempre un gran discurs en la butxaca.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger