Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Alonso Salazar Jaramillo és l'actual alcalde la ciutat colombiana deMedellín , fins al proper 31 d'octubre, quan tindran lloc les noves eleccions. Com cada any, i com fa cada ajuntament del món, el passat mes d'agost, va presentar la rendició de comptes de Medellín.

Però l'equip de Salazar va pensar en alguna cosa diferent a la típica presentació davant els mitjans o davant del ple de la ciutat. Així, durant tot el 23 d'agost, en comptes de ser l'únic protagonista per parlar sobre els assoliments dels seus anys de govern, l'alcalde de Medellín els va donar la paraula als funcionaris de la seva administració. En diferents punts de la ciutat, des de primeres hores i al llarg del dia, 125 funcionaris de les diferents Secretaries de l'alcaldia van exposar el Pla de Desenvolupament de la ciutat per a cada temàtica i territori. Per exemple:

També van tenir en compte com ho explicaven, utilitzant innumerables indicadors que feien entendre millor el treball realitzat i ho feien més recordable. Per exemple aquests:
- Els ciutadans de Medellín són els més satisfets del país amb l'estat de les vies (mitjana del país: 35% – Medellín: 67%).
- Els ciutadans de Medellín són els més satisfets del país amb l'espai públic (mitjana del país: 37% – Medellín: 62%).
- Medellín va presentar la major proporció de persones que se senten orgulloses de la seva ciutat (any 2010).
- En Medellín cada vegada són menys les persones que es consideren pobres.
- S'han construït 4 jardins infantils i hi ha 5 en construcció.
- El nombre d'estudiants amb gratuïtat va augmentar en 192.478, passant de 50 mil en 2005 a 242.478 en 2010…
I així centenars més, que cadascun dels 125 membres del govern anava explicant succintament per tota la ciutat.

Per la seva banda, l'alcalde, mentre els funcionaris recorrien la ciutat, va fer una al·locució en directe per Telemedellín, per rendir comptes als seus ciutadans. La trobada, a més, era pública, per la qual cosa qualsevol persona podia anar i fer preguntes.

Abans, al matí, va decidir parlar de la seva gestió mentre recorria les obres que s'executen a la zona Nord-oriental de la ciutat. Amb això va aconseguir que durant tot el dia, les seves paraules i les dels seus funcionaris fossin el tema més parlat a les xarxes socials de Medellín: rendició, @alonsosalazarj, Alcaldia i #MedellinImparable van ser trending topic. Aquestes plataformes van servir de suport perquè els membres del Gabinet Municipal i altres funcionaris públics pertanyents a l'ens administratiu, així com també simpatitzants, difonguessin el treball presentat pel mandatari local a través de tweets, que anaven explicant els èxits aconseguits per Salazar.

No sempre una gran ponència, amb gran pompa i amb un gran discurs, permet saber tant què s'ha fet en una ciutat. Aquest n'és un bon exemple.

 

0 Comments:

Post a Comment
RSS Blogger