Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Ona Babcock Miller va néixer l'1 de març de 1871, en una granja de Iowa. Durant l'últim quart de segle XIX, i principis del XX, va ser una coneguda activista pels drets de sufragi de la dona, i molt propera al partit demòcrata, influenciada també pel seu marit, un fervent activista polític.

Quan el seu marit va morir d'un atac al cor el 1927, Miller va continuar un paper actiu en el Partit Demòcrata, viatjant per l'estat i parlant en favor de reformes socials. Com a homenatge al seu marit, que s'havia presentat en algunes ocasions, Olla Miller va ser proposada com a candidata demòcrata com a secretària d'Estat de Iowa. Era una candidatura que tenia perduda, ja que els republicans havien guanyat des de 1856.

La seva única opció era el seu gendre, un joveníssim George Gallup, que va realitzar diverses enquestes polítiques, les primeres de la història, per a la campanya. Ona Miller tenia un avantatge, llavors, cap al seu contrincant: sabia exactament el que li importava a la gent, el que volien saber i sentir, i el que els preocupava. Aprofitant la seva experiència d'oradora durant tota la seva vida, va aconseguir argumentar aquestes preocupacions de la ciutadania de Iowa i donar la volta al previsible resultat. Va guanyar de menys de 3.000 vots. Va ser la primera dona a ser secretària d'Estat, i encara avui és recordada i té reconeixement. Va ser secretària d'Estat fins a la seva mort, el 25 de gener de 1937, de pneumònia, als 65 anys.

Gallup va tenir molt a veure en la seva victòria, i aquest va ser el seu inici d'una gran carrera i del seu reconeixement com el pioner en enquestes electorals. El 1936, va aconseguir reconeixement nacional per predir correctament, a partir de les respostes de només 5.000 enquestats, que Franklin Roosevelt derrotaria a Alf Landon en l'elecció presidencial dels EE.UU, la qual cosa estava en contradicció directa amb la revista Literary Digest, molt respectada llavors, l'enquesta de la qual es basava en més de dos milions de qüestionaris i va predir que Landon seria el guanyador.

Al llarg de la seva vida i fins a la seva mort el 1984, l'organització que ell va fundar –Gallup-, que ara empra a 2.000 professionals en 40 oficines al voltant del món i s'ha convertit en líder mundial en enquestes d'opinió pública, investigació de mercat i consultoria de gestió i lideratge, ha seguit mantenint-se independent dels partits i ha estat sinònim d'integritat en el procés democràtic.

I tot va començar ajudant a la sogra.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger