Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Sarah Palin sona en totes les travesses com precandidata republicana a les eleccions de 2012, però ella es resisteix a donar el pas endavant. El 29 de maig, coincidint amb el Memorial Day, va iniciar un tour amb autobús per la costa est del país, que, per a molts, és ja de campanya, però sobretot és la seva tornada al centre de l'escena pública.

La ruta, en un autobús amb el lema “One Nation Tour” vol visitar els llocs històrics d'Estats Units, a partir de Washington, DC, i va a través de Nova Anglaterra. No obstant això, i al contrari que ha passat en altres ocasions (també a Espanya, amb la ruta “Puro Cambio” d'Óscar López a Castella i Lleó), l'equip de Palin no ha donat els horaris ni la seva ruta. Això ha fet, d'una banda, enfadar a la premsa, però per un altre ha aconseguit tenir premsa amb ella tot el dia per saber on va, que la persegueixen com ho fan els paparazzi amb Angelina Jolie. A més, segueix sense dir que es presenta, amb el que les ganes dels periodistes per accedir a les seves declaracions són màximes. Des del seu equip intenten aprofitar l'expectació, a través de Twitter, amb el hashtag #wheressarah (on està Sarah?). És des de la seva Web des d'on es pengen imatges de tot el que ha fet, principalment fotos de Palin enfront de símbols i monuments nord-americans.

Les visites de Palin als Arxius Nacionals a Washington, la casa de George Washington a Virgínia, Fort McHenry, de Baltimore, la campana de la llibertat a Filadèlfia i el camp de batalla de la guerra civil a Gettysburg, Pennsilvània, van ser notícia en tots els mitjans. Però el seu primer esdeveniment va ser entrar a la desfilada anual de motocicletes de Washington muntada en una Harley, que va provocar una gran atenció per part dels mitjans i d'una multitud de fotògrafs i simpatitzants. Aquesta era just la imatge que volia oferir, i estava molt estudiada: una dona forta, patriota, a bord d'un símbol americà. En realitat, tota la gira és un símbol de patriotisme, que fa més present la polèmica amb Obama i la seva procedència, i que la mateixa Palin va fer palesa en reunir-se amb Donald Trump, principal acusador del president.

La raó de la ruta, segons ella, és perquè “és imprescindible que ens connectem amb els nostres fundadors, els nostres patriotes […] Una bona manera de fer-ho és a apreciar la importància dels llocs històrics de la nostra nació […] Estats Units no necessita un “canvi fonamental”, en canvi necessitem una restauració de tot el que és bo i fort i lliure als Estats Units […] Anem a descobrir els llaços que uneixen als americans, la nostra història, les nostres tradicions i el caràcter excepcional del nostre país”. Recomano veure el vídeo, molt bo:



El recorregut de l'autobús de Palin i l'estrena el proper mes a Iowa d'una pel·lícula documental sobre el seu període com a governadora d'Alaska han renovat les especulacions sobre les seves ambicions presidencials. A Iowa començarà a disputar-se la nominació per a les eleccions presidencials del 2012.

Per cert, per seguir les presidencials, recomano llegir el bloc d'Antxon.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger