Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Una tarda amb Hereu

Segons la darrera enquesta d'El Periódico per a les eleccions municipals a Barcelona, CiU (Xavier Trias) obtindrà 14 regidors amb el 29% dels vots (12 el 2007), enfront de 12 regidors del PSC (Jordi Hereu) amb el 23,5% dels vots (14 fa quatre anys). Encara hi ha partit a Barcelona, mancant 6 dies per a les eleccions.

La campanya continua de manera constant, amb reunions dels candidats a tota hora i amb tot tipus de persones. Tot compta, i ahir Jordi Hereu va convocar a un grup de blocaires o persones amb presència a la xarxa, per parlar amb ells i sobretot per escoltar-los i respondre a les nostres preguntes. Era la primera vegada que l'alcalde ho feia, la qual cosa mostra la importància que la xarxa també té en l'estat d'ànim de la ciutadania o, almenys, que l'alcalde i el seu equip de campanya ho consideren així.

A la trobada, d'unes 20 persones, al voltant d'una taula en el bar Velòdrom, el candidat socialista va parlar de la seva campanya, de la necessitat que des de la xarxa es cridi a votar al diumenge, a participar en les eleccions. Barcelona és una ciutat sempre debatuda, però també és una ciutat que va a contra corrent. Aquesta és l'esperança de l'alcalde, que els ciutadans es facin la pregunta clau. M'agrada la meva ciutat? I si la resposta és sí, el votin. Encara li queda aquesta setmana de campanya.

Per a Hereu, avui dia fa falta més política que mai, per això és necessari la participació, independentment de qui es voti. Ens va demanar fer, des de les nostres possibilitats, una crida a anar a votar diumenge vinent. Hereu també va parlar del canvi en l'administració local que Internet ha propiciat, escoltant més als treballadors de l'ajuntament (que són els que més saben del dia a dia en les seves funcions) a través de la nova intranet, de l'exemple mundial de Barcelona pel que fa a l'open government i també del fiasco de la Diagonal (seu i de totes les associacions que van estar en el procés, que no van adonar-se de la infinitat de crítiques). Va ser el cas de la Diagonal el que va fer aprendre i entendre a l'ajuntament que no s'ha de menysprear el que diu la gent a Internet, que una campanya de crítiques, encara que sigui d'un mes, poden fer canviar l'estat d'ànim de la gent.

Jordi Hereu va incidir en la importància de les relacions personals per ser alcalde, en què ha visitat 800 vegades els barris de la ciutat per parlar amb la gent, que guanya molt en el cara a cara (i en dono fe) però que així i tot, la ciutat és enorme, no es pot parlar amb tots ni conèixer totes les necessitats. Per això és important també la xarxa per fer-ho, a la qual prestarà molta més atenció si guanya (i si no guanya).

En les enquestes l'alcalde ha anat ascendint sense pausa, al mateix temps que el seu principal contrincant, Trias, descendia des d'una diferència de +10 al gener, +6 al febrer a +2 el dia d'avui.
L'ascens fulgurant d'Hereu és degut especialment a les primàries del 19 de febrer. Abans, cap o poca activitat, amb la mirada del partit en les eleccions autonòmiques de novembre de 2010, després, amb la lluita en les primàries… després Hereu es posa les piles, just quan es desmarca del partit i parla de la ciutat i dels seus progressos. Veurem si no va començar massa tard, com algú li va preguntar a la trobada. La seva resposta, somrient: “potser sí, però encara queda una setmana molt intensa. Ho aconseguirem. Barcelona va a contra corrent”.

 

2 Comments:

  1. greips said...
    ningú va aprofitar per preguntar-li com és que no gestiona el seu propi twitter, si el que vol és escoltar i conèixer? ;-)
    e-Xaps said...
    Ja va deixar molt clar que tenia un equip que ho feia, i va marxar sense la pregunta de si ho faria en un futur.
    Tot i que des del seu equip van dir que el TW continuaria. Veurem! ;-)

Post a Comment




RSS Blogger