Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Preguntant als militants

Tal com es va acordar a l'últim Congrés Nacional de Solidaritat Catalana (SI), des del partit han engegat "l'Espai Democràcia” de referèndums electrònics. Des d'aquest espai tots els militants de SI poden decidir el sentit del vot del grup parlamentari en relació a aquells temes que no van formar part del programa electoral amb el qual es van presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya el passat 28 de novembre de 2010, i en el qual van obtenir 4 diputats.

Tots els militants reben un número d'usuari i una clau d'accés. Amb ells poden participar en els referèndums electrònics de Solidaritat, i poden també afegir els seus comentaris a cada debat, amb la seva opinió o posició respecto les qüestions sotmeses a votació. El que guanya “va a missa” pel que fa a les votacions del partit en el Parlament.

Ara com ara han creat dues preguntes, cadascuna d'elles amb una setmana per votar i debatre. La primera, del 24 al 30 de maig, sobre l'impost de successions (amb 693 participants en la votació i 42 comentaris) i la segona, del 31 de maig al 3 de juny, sobre les centrals nuclears. En cada votació s'afegeixen documents en PDF sobre les diferents propostes o lleis, i el més interessant és que solen participar des de militants anònims a líders del partit, com per exemple Alfons López Tena, que es mostra actiu en comentar i en dir el que opina.

És una manera senzilla d'aconseguir participació i transparència, i una major implicació amb la vida política i amb els líders del partit i les seves decisions.

 

2 Comments:

  1. greips said...
    això també ho fa el Partit Pirata, oi?

    Em sembla una idea excel·lent :)
    e-Xaps said...
    No sabia lo del partit pirata! M'ho miro.
    Però sí, en qualsevol cas, una idea brillant.

    Gràcies!

Post a Comment




RSS Blogger