Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Rahm Emmanuel: marató electoral

Des del dimecres 23 de febrer, la ciutat de Chicago ja coneix qui serà el substitut de la dinastia Daley (40 anys d'alcalde) al capdavant de l'alcaldia de la tercera urb d'EUA: Rahm Emanuel, l'ex cap de gabinet del president Obama. Emanuel va obtenir, dimarts 22, prop del 55% dels vots, evitant així una perillosa segona volta contra Gery Chico, el responsable d'Educació amb Richard Daley.

La seva web, Chicago for Rahm, s'assembla molt a les webs nord-americanes sorgides per a la campanya en les passades eleccions de novembre, amb prominència d'accions de voluntariat, donacions, vídeos i un blog de campanya. Respecte a la seva campanya, a destacar una iniciativa que m'ha resultat curiosa: el passat 15 i 16 de febrer, Emanuel va crear “50 Wards in 50 Hours“, un recorregut pels 50 districtes electorals de la ciutat, en 50 hores. Es tracta d'una veritable marató, però el més interessant és que tot es podia seguir a través de la seva pàgina web i dels seus perfils a les xarxes socials.

Des d'allí estava disponible, via google maps, la ruta que seguiria i l'hora aproximada de la seva arribada. Es prenien constantment imatges que eren penjades en el Flickr del candidat, i es va crear un vídeo resum del recorregut. A més, a través de Twitter es van poder seguir també les intenses 50 hores.




És una excel·lent manera de “trepitjar el carrer”, de crear expectació entre els seguidors i de generar un “efecte crida” per a la premsa local. A part d'aquesta “marató”, la presència al carrer d'Emanuel va ser constant durant la campanya, sempre amb els respectius vídeos i fotografies penjades a la xarxa. Us recomano veure el seu bloc, on explica com va ser el seu dia dia en campanya.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger