Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La plaça del barri, a Facebook

Molta gent té un perfil propi a Facebook. Aquest fet ho han vist també els governs, imaginant formes d'aprofitar aquesta potencial comunitat de persones per millorar la comunicació pública.

Un bon exemple, vist en el bloc de René Palacios, és la iniciativa sorgida a la ciutat de Buenos Aires, on moltes de les seves places tenen un cartell que indica l'adreça d'una pàgina de Facebook.

Tal com indica René, es tracta d'una iniciativa impulsada pel Govern de la Ciutat de Buenos Aires per implicar als veïns en tenir cura de l'espai públic porteny. El projecte es diu Compromiso Comunitario i funciona en l'òrbita de la Sotssecretària de Drets Humans. La idea es plasma en la signatura d'un document signat entre organitzacions, empreses, escoles i veïns, que busca recuperar valors i el sentiment de comunitat, amb l'objectiu d'aconseguir acords bàsics de convivència mentre gaudeixen de l'espai públic. Per això, en la proposta sempre s'inclou la restauració d'un espai públic.

Per engegar-ho, els veïns es contacten a través de facebook, col·locant "Compromís Comunitari" en el cercador i fent clik sobre el vincle que correspon a la plaça del seu barri. D'aquesta manera es poden posar en contacte amb els altres integrants per compartir diferents activitats:

1. Explicar històries i anècdotes que vas viure a la Plaça.
2. Explicar-li a tots què significa la plaça per a tu i proposar formes de cuidar-la.
3. Pujar fotos de la plaça: teves, dels teus amics, de la teva família, de les teves mascotes.
4. Pujar videos d'activitats organitzades a la Plaça.
5. Utilitzar aquesta pàgina com un punt de trobada per coordinar accions amb els teus veïns.
6. Organitzar i convocar a la gent del barri perquè participi d'esdeveniments a la Plaça.
7. Convidar a tots a que es sumin al Compromís fent-se fans de la pàgina i pujant material.

Tots aquests materials i activitats estan a cada pàgina (per exemple Plaza Unidad Nacional, Plaza Guemes, Plaza Palermo Viejo, etc). És una excel·lent manera de crear una comunitat forta, que ajudi a millorar les places o els carrers de Buenos Aires, però també per sentir-se més partícip de la vida de la ciutat, del barri, i de la plaça del teu barri.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger