Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Reunim-nos a veure la TV

Durant el dia d'avui, Barack Obama oferirà el seu discurs sobre l'estat de la Unió. Es tracta del segon discurs anual que dóna Obama des que va assumir el poder en 2009, però en aquesta ocasió ho farà amb un Congrés dividit. Després dels comicis de novembre passat, els republicans van recuperar el control de la Càmera de Representants i els demòcrates van mantenir el del Senat, encara que amb una majoria reduïda.

En el discurs, es preveu que el mandatari explicarà la seva agenda política per 2011, en uns moments en què persisteixen les divisions entre demòcrates i republicans sobre com esperonar la recuperació econòmica del país i reduir el deute nacional. A més, el discurs anual sol servir com a “aparador” d'herois americans o persones importants, que són convidades pel president i la primera dama. En aquesta ocasió, s'ha convidat, entre altres, a Daniel Hernández, l'heroi del tiroteig de Tucson.

Tot això tindrà lloc al Congrés dels Estats Units, però, potser ja preparant l'escenari de les properes eleccions, es vol generar un esperit d'equip a les persones que donin el seu suport a Obama durant aquest discurs. És per això que s'ha organitzat, en la majoria de barris i poblacions nord-americanes una sèrie de trobades, on els simpatitzants demòcrates podran veure el discurs en viu, a través d'una pantalla de vídeo, mentre es troben amb altres demòcrates del seu barri. En aquestes trobades s'aprofitarà, com no, per pensar noves iniciatives pro partit demòcrata que poden fer entre tots.

És una excel·lent idea per aconseguir relacionar a diferents activistes, crear connexions i emocions, noves idees, noves comunitats afins. La informació, hipersegmentada, circula per la xarxa, però els actes on els simpatitzants poden relacionar-se i mostrar una fortalesa com a comunitat es realitzen, com sempre, als carrers.

En el meu cas, estic convocat en New Jersey, en Cherry Hill. El meu codi postal de Gràcia, Barcelona, és el mateix que el del sud de New Jersey ;-)

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger