Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La carrera per saludar al Papa

El proper dissabte 6 de novembre, el Papa Benet XVI arribarà a Espanya, a Santiago de Compostel·la, per passar 8 hores. Posteriorment, viatjarà a Barcelona, on dormirà i on diumenge consagrarà el temple i l'altar de la Sagrada Família, i la designarà basílica. A les 18.30 h sortirà de nou cap a Roma.

En total són unes 36 hores, que tenen una agenda, òbviament, molt atapeïda. També és ajustada per als polítics, que tenen una gran oportunitat de "sortir a la foto" al costat del pontífex. El primer que sembla voler aprofitar-lo és Mariano Rajoy, que serà rebut (a petició del PP) a Santiago de Compostel·la pel Papa. Tal com indica Anxo Lugilde, de concretar-se l'encontre amb Benet XVI durant les vuit hores que el pontífex romà serà a Santiago, Rajoy aconseguiria avançar-se al president del Govern en el competit terreny dels gestos. La lluita simbòlica a Galícia té el seu calat. El Partit Popular pretén remarcar l'absència a Santiago de Zapatero, a qui el seu president Feijóo retreu constantment que no hagi visitat Galícia durant l'actual any sant compostel·là. Després de la derrota del PSOE en les autonòmiques gallegues de març del 2009, Zapatero només ha anat a Galícia l'abril de l'any passat, amb motiu del congrés del PSdeG-PSOE. Potser per contrarestar-lo, els ministres gallecs del PSOE (José Blanco i Francisco Caamaño) han demanat ser també presents durant la visita.

Per la seva part, Zapatero acomiadarà el Papa a l'aeroport barceloní d'El Prat, instal·lació en la qual mantindrà una breu trobada amb Joseph Ratzinger, encontre expressament sol·licitat per la Moncloa. Zapatero, així, no anirà a cap acte religiós.

Les institucions de l'Estat estaran representades en la Sagrada Família pels Reis, el president del Congrés dels Diputats, el president de la Generalitat i l'alcalde de Barcelona. També hi anirà Artur Mas i la majoria de polítics catalans que puguin (o que aconsegueixin invitació), a excepció dels membres d'IC-V, que s'ha mostrat en contra de la visita papal pel seu alt cost.

A 20 dies de les eleccions catalanes, és important deixar-se veure, i, de passada, apropar-se als votants catòlics, que malgrat cada vegada siguin menys, continuen sent importantíssims. Al PSC li interessa especialment, ja que els seus socis del tripartit, tant ICV com ERC (encara que només per boca d'Oriol Amorós), han mostrat desacords amb la visita i per descomptat els han difós perquè aquest gest sigui conegut pels seus potencials votants. Que des del PSC (o els seus alts càrrecs polítics) recolzin totalment la visita no deixa també de ser una manera d'allunyar-se dels seus socis de coalició en el govern. Així, el president Montilla assistirà a tots els actes, i fins i tot anirà a rebre el Papa a la seva arribada.

La imatge és important, i si és al costat del Papa, i en període electoral o campanya més que permanent, fins i tot més.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger