Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Humor i política

Dijous passat vam realitzar un Beers&Politics a Bilbao, en el marc de Telepolitika, on vam comptar amb la participació de Jose A. Pérez, exguionista d'El Terrat, col·laborador de Público i, entre moltes altres coses, director de la sèrie Ciudad K de TVE, autor del bloc "Mi mesa Cojea". Dijous, Jose ens va parlar de com ajuntar humor i política, i l'ús de l'humor que fan els polítics.

Jose va començar fort: "L'humor és el que ens diferencia a les persones dels animals... i dels polítics". A Espanya els polítics no s'apropen als còmics, al contrari que a Estats Units, on la presència de polítics en programes de televisió còmics és una constant i quelcom important per a la valoració pública d'aquests polítics. A Espanya, les poques vegades que ho fan és de manera molt estudiada, i un bon exemple el tenim en la visita que Buenafuente va fer a Zapatero. Tan sols hi va haver dos acudits, i els dos van ser creats pels guionistes del còmic.

En "el nom de la rosa" ja es parlava d'un llibre que es creia perdut: el segon llibre de la Poética d'Aristòtil, on es parlava de la importància de la comèdia per explicar la veritat.

En l'actualitat hi ha un dubte en els polítics actuals. D'una banda, ser enginyós fa que la percepció d'aquesta persona és que és més intel·ligent: per exemple Grouxo Marx o Woody Allen. No tenim ni idea de si en realitat són intel·ligents, però per les seves frases enginyoses, ens ho semblen.

Tanmateix, quan l'acudit o la frase enginyosa no surten, existeix un gran perill en quedar com un imbècil. És per això que els polítics no s'atreveixen a usar l'humor, malgrat que saben que una bona frase pot ajudar-los a transmetre el seu missatge.

Per a Jose, pocs polítics actuals podrien tenir un guionista per a l'humor, encara que si n'hagués d'elegir algun, podria ser Gallardón. No seria el primer guionista contractat per un polític, com ja va fer José Montilla en les anteriors eleccions.

I el que sí que té l'humor és que és, sens dubte, la millor arma per atacar.

Podeu veure un altre bon resum en el bloc del gran Mikel Agirregabiria, i accedir des d'allà al vídeo complet de la xerrada i a les fotos. Hi havia moltes expectatives posades a l'Alhóndiga de Bilbao amb Jose, i les expectatives van ser fins i tot superades amb la seva genial intervenció. Un plaer tenir-lo en el Beers&Politics.

Gràcies a Jose i a tots els presents. Ens veiem en la pròxima ocasió, segurament el desembre, a Barcelona, parlant sobre comunicació de crisi.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger