Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

George Bush, l'expresident

El 9 de novembre va sortir a la llum el llibre de George W. Bush, "Decision points". Al llarg de 497 pàgines, l'expresident dels Estats Units passa revista als seus vuit anys a la Casa Blanca, amb alguna informació curiosa.

Des de llavors, Bush i el seu llibre també han hagut de fer front a una campanya orquestrada via Facebook, on aquells que trobin el seu llibre en una llibreria han de canviar-lo de lloc, fer-li una fotografia i enviar-la a la xarxa. La idea, inspirada en una altra iniciativa similar que va sorgir a Anglaterra arran de la publicació del llibre de Tony Blair, "The Journey", té el seu propi esdeveniment de Facebook: 'Move Bush Book Where It Belongs (Col·loca el llibre de Bush on pertany). Aquest esdeveniment de Facebook ja compta amb centenars de persones que estan acudint a la crida de recol·locar-lo en lleixes envoltades d'exemplars de temàtiques tan dispars com les de crims, ficció i fins i tot contes de fades. Tanmateix, malgrat aquesta campanya, l'èxit de vendes està sent important, amb 220.000 vendes només el primer dia, més del 20% d'ells en format digital.

No és l'única iniciativa de George Bush aquest mes de novembre. L'expresident ha inaugurat “The George W. Bush Presidential Center”, a Dallas, on s'inclou la seva llibreria presidencial, un institut d'estudis internacionals i una sala d'exposicions, que, com no, s'inaugura amb una sèrie d'objectes simbòlics de la seva presidència.

La mostra, Breaking New Ground: Presenting the George W. Bush Presidential Center, es va obrir fa tres setmanes al campus de la Universitat Metodista del Sud, i està causant controvèrsia, ja que compta amb un lloc destacat en l'exposició per a la pistola requisada a Saddam Hussein o l'altaveu utilitzat per parlar amb els treballadors de rescat a la zona zero després dels atacs de l'11 S.

No és casualitat que la vida com a expresident de George Bush comenci ara. D'una banda, han passat dos anys des de que Obama és president, i les últimes activitats polítiques de Bush han passat a la història encara que se'l culpi encara de la crisi, però ja no se'l veu tant com un dels pitjors presidents de la història. A més, també "casualment", torna a la vida pública després de la victòria republicana en les eleccions del 2 de novembre. Res no és casual, i George Bush sembla que ha triat un bon moment per sortir del seu ostracisme després de dos anys gairebé en silenci. I com indica Orlando Jorge Mera, també ho fa a través d'una nova percepció d'ell mateix, més despreocupat i proper, i en format vídeo.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger