Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Una campanya a Wisconsin

El 1969, Dave Obey, un demòcrata de només 30 anys, es va convertir en el membre més jove del Congrés. Era el primer demòcrata que representava al setè districte de Wisconsin des de 1893. Des de llavors ha estat reelegit 18 vegades, per la qual cosa porta 42 anys ininterromputs en el congrés nord-americà. Actualment és el membre que més temps porta de qualsevol de les Cambres del Congrés en la història de Wisconsin, i el tercer en tot els Estats Units. És president del poderós Comitè d'Assignacions.

Però Obey es retira, i al seu districte el predomini demòcrata (sempre guanyen demòcrates en totes les eleccions) pot acabar-se. Hi ha dos candidats, la demòcrata Julie Lassa i el republicà Sean Duffy, i les enquestes diuen que Duffy li treu 7 punts a Lassa.

Duffy és exconcursant de reality shows, i locutor en programes esportius de l'ESPN, casat amb una altra exconcursant de reality i amb 6 fills. I òbviament té bon control sobre què fer davant d'una càmera. És potser per això que la seva campanya s'ha basat especialment en la creació de vídeos, penjats a Youtube, on dóna a conèixer el seu lema "Bring the axe to Washington". Al seu canal disposa de 33 vídeos, del que s'ha que destacar, com indica un vasco en Nashville, aquest de "Get America rolling again", que també és el nom de la seva pàgina de voluntaris (Roll with Sean):



Per la seva part, la candidata demòcrata, Julie Lassa, no usa el vídeo, i el seu canal a Youtube (que no es pot trobar en la seva web) només disposa de 5 vídeos. Tampoc no utilitza tant com el seu oponent les xarxes socials (molt menys).

Això sí, com la majoria de candidats nord-americans de qualsevol Estat, ambdós prometen canviar Washington ;-)

En uns dies se sabrà si el setè districte de Wisconsin torna a ser republicà, 42 anys després.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger