Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Bundestag vs. iPad

Jimmy Schulz, diputat alemany del FDP ha estat el primer membre d'una cambra parlamentària que s'ha presentat en una intervenció davant del ple amb el seu iPad sota el braç, l'ha situat al faristol i s'ha servit d'ell per llegir i documentar el seu discurs.

Això no ha estat molt del grat de la resta de diputats, especialment dels més vells, en un parlament que ja va prohibir el 1995 l'ús dels mòbils i que ni tan sols permet a la cambra l'ús de portàtils. La pregunta d'aquests diputats sobre si se li havia de permetre o no va escalar d'instància en instància, fins que, disposada a reparar el buit legal, la comissió d'Ordre i Funcionament, a la qual pertanyen 13 diputats, ha anunciat que estudiarà quins mitjans digitals poden o no usar-se a la sala de plens, incloses les tribunes de premsa i de visitants.

El diputat del iPad, Schulz, ha dit que acatarà la decisió de la comissió, però ha recordat que "aquí treballem amb informes i expedients eterns, fem referència detallada a documents de centenars de pàgines i, tot això, amb el iPad, seria molt més fàcil. A més, ja és hora que acabem de fotocopiar amb això muntanyes i muntanyes de paper".

Es tractava, per cert, d'un ple dedicat a la protecció de dades a internet, en el qual el ministre de l'Interior, Thomas de Maiziere, va demanar una "goma d'esborrar digital per a cada usuari", que permeti eliminar dades i que, en paraules del ministre, "ensenyi a Internet a oblidar".

Però per ocurrents que fossin les expressions del ministre, la imatge que ha quedat en els mitjans de comunicació, i possiblement en el subconscient de la política alemanya, és la imatge de Schulz llegint el seu discurs en un iPad que manejava amb els rovells dels dits amb increïble rapidesa, tenint en compte que els diputats alemanys disposen d'ell des de fa només un parell de setmanes.

Via El Mundo. Més informació a Spiegel o Libero-news.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger