Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La reina Isabel d'Anglaterra ha inaugurat avui a Londres el Parlament britànic. Ha estat la 56a vegada que Isabel II inaugura una nova sessió del Parlament (i per tant del curs polític) durant el seu regnat, però es tracta de la primera que presenta el programa d'un govern de coalició i la primera en catorze anys que llegix un programa “tory”, encara que temperat pels liberaldemòcrates.

Hi ha moltes tradicions que es compleixen en un dia com avui. Albert Medrán les recordava en un post de 2007, del que destacaré:

1. La cerimònia es porta a terme a la House of Lords, on assisteixen també els membres dels Comuns per a seguir la lectura del discurs que li ha preparat el govern.

2. La reina viatja des de Buckingham en la carrossa irlandesa a galop de quatre cavalls i amb l'escorta del Household Cavalry. La reina és precedida pel transport de la Corona, custodiada en la Torre de Londres, usualment amb la carrossa de la Reina Alexandra.

3. Quan la reina arriba a palau, es posa la Corona i la capa, i va sempre vestida de blanc. La processó segueix per la galeria reial fins a arribar a la Càmera dels Lords. Allí els esperen els Lords, vestits de gal·la, i els comuns, vestits de carrer.

4. Quan la comitiva reial estigui en el seu lloc, sempre sota un silenci sepulcral, el Lord Chancellor avança i posa el discurs a l'abast de la reina. El Lord mai donarà l'esquena a la Reina i extraurà el text d'una borsa de seda que ha estat esperant a ser llegit. Abans de ser llegit, els Comuns han d'acceptar que volen escoltar el que es llegirà. El ritual es completa amb el record del dret dels Comuns d'excloure a qui vulguin del Parlament, excepte els missatgers del sobirà. Llavors, aquest missatger (el Lord Great Chamberlain) anirà cap als Comuns, i trucarà a la porta tres vegades. El guardià de la Càmera mirarà per la reixa per a identificar-lo i només llavors la porta s'obrirà. Llavors s'escoltaran les paraules ‘Mr. Speaker, The Queen commands this Honourable House to attend Her Majesty immediately in the House of Peers’.

Hi ha moltes més curiositats, que podeu veure en el post de l'Albert o a TotalPolitics.

Es pot llegir el discurs de la reina en aquest enllaç, el qual ha tractat de les noves lleis que s'aprobaran aquest any, sorgides de les reunions entre el partit conservador i el liberal-demòcrata. Entre els projectes de llei figuren l'eliminació del carnet d'identitat, introduït per l'anterior Govern laborista, la possibilitat que els pares creïn les seves pròpies escoles, així com un referèndum sobre el sistema de vot per a fer-lo més representatiu, exigència aquesta última liberaldemócrata.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger