Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Evitar la solitud

Eduard Punset va escriure en el seu bloc com les imatges són un element fonamental en els processos cognitius que pretenen una permanència a llarg termini en la memòria. Per això és summament important la percepció que poden tenir les persones sobre algú, especialment per als polítics, i per aconseguir una bona percepció cal tenir una bona imatge pública. Veure un polític sol, encara que en realitat sigui només una imatge d'un moment determinat d'un acte o reunió, fa veure el polític com una persona en problemes, sense aliats i preocupada.

I un bon exemple d'això és el que s'ha pogut veure durant el viatge d'Obama al golf de Mèxic. S'han publicat 10 fotografies, però tan sols una d'elles ha estat publicada en el Flickr oficial (d'on el públic i els periodistes solen treure les seves imatges). L'evocació de la imatge dels candidats i de les emocions que representen és una base important en la percepció política de la ciutadania, i aquesta és la raó que calgui cuidar-la, també a Internet. En la imatge publicada, Obama apareix parlant, en el centre de la imatge, i la foto sembla que vol donar una percepció de líder fent-se càrrec de la situació:

Tanmateix, i com indiquen a TechPresident, la resta d'imatges no ens creen aquesta percepció, sinó que és més aviat és la d'un polític sol i en problemes.

Aquestes fotos recorden a altres que van ser publicades a primera pàgina, i que creaven una visió dels polítics com a solitaris i sense solucions per als problemes del país o del món. Per exemple, Bush davant el Katrina, o Zapatero en una reunió de ministres mundials.




Aquesta classe de fotografies són les imatges a evitar, i les que, amb bon ofici, no han difós massa a la Casa Blanca.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger