Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Els codis QR en campanya

Llegeixo via el blog de Nick Burcher, que Martin Tod, candidat Liberal Demòcrata a la ciutat de Winchester, ha creat un curiós cartell electoral. En ell es troben dues innovadores idees per a cartells. En primer lloc, la preeminència i visibilitat central de l'adreça de Twitter del candidat, que en el seu cas és @mpntod. En segon lloc el seu propi codi QR.

El codi QR, creat el 1994 per Denso-Wave és un "codi de barres" o matriu gràfica que emmagatzema dades i permet mitjançant un dispositiu mòbil amb càmera o una webcam llegir el codi i mostrar-nos les dades que es contenen en ell. Bàsicament es tracta d'un codi de barres per a ús públic i que a diferència dels codis de barra habituals, que es llegeixen mitjançant làser, aquest es pot llegir mitjançant una càmera de video o fotogràfica. L'ús del codi QR està molt estès al Japó, i s'utilitza com a mitjà per comunicar una adreça o dada de contacte i posteriorment, els usuaris poden prendre nota d'aquestes dades fent una fotografia al codi. Per exemple amb un mòbil o qualsevol altre dispositiu que disposi d'una càmera podem emmagatzemar a la nostra agenda les dades de contacte directament d'un full de paper o fins i tot des de la pantalla de l'ordinador (via Pixelovers).

Aquest codic QR de Martin Tod porta cap a la seva web mòbil, per trobar les últimes informacions sobre la seva campanya i els seus últims missatges.

Pel que sembla, són el segon polític conegut que utilitza aquests codis als seus cartells. El primer va ser el Dr. Wolfgang Heubish, en les passades eleccions municipals alemanyes.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger