Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El Flickr invisible del PSOE

És summament important la percepció que poden tenir les persones sobre algú, especialment per als polítics, i per aconseguir una bona percepció cal tenir una bona imatge pública. No és la única qüestió, però és important generar una idea de bona imatge física i personal. És el poder de la imatge.

Flickr és una bona eina per a això. En els últims mesos hem vist com diferents polítics han començat a usar normalment Flickr com eina de màrqueting polític, i la seva utilitat es pot veure en diverses raons:

1. Són fotos de molta qualitat, escollides pel propi gabinet del polític. Sens dubte el polític sempre surt perfecte
2. En fer una recerca per Internet, sovint seran aquestes les fotos que trobem. Si som periodistes o tenim un blog, les podrem usar. I preferirem aquestes a altres de menor qualitat
3. Que en diaris i en blogs comencem a veure bones fotos d'aquests polítics transcendeix a l'emocional, millora la visibilitat i la visió que tinguem d'ells

Ara bé, encara que les fotografies siguin fantàstiques, fetes pels millors fotògrafs, que tinguin increïbles enquadraments, la millor imatge del polític, que es pugin ràpidament, etc... no serveix absolutament de res si aquestes fotografies no es poden trobar.

És a dir, sense el punt dos de la llista no té massa sentit tenir un canal a Flickr. És temps desaprofitat, ja que només els subscriptors podran veure-les, i no qualsevol persona que busqui el polític al cercador.

Aquest és el cas del canal Flickr del PSOE. Aquest canal té més de 3.000 fotografies, incloent imatges que poden ser molt utilitzades i de rabiosa actualitat, com per exemple les del pla d'ajust econòmic que es va aprovar ahir en el congrés per un sol vot. I malgrat que les imatges ja estan penjades, són impossibles de trobar llevat que se sàpiga el número de referència. No hi ha cap explicació, cap títol de la fotografia, i només alguna etiqueta general... i l'única manera de trobar aquesta imatge d'ahir és posant al cercador de Flickr: "_97D9228". Complicat no?. I també una oportunitat perduda, ja que es fa tota la difícil feina de fer-les, elegir-les, penjar-les i classificar-les en àlbums, però no tenen res que permeti als usuaris de flickr trobar-les fàcilment (i recordo que els usuaris poden ser ciutadans, però també periodistes que les usarien demà al seu diari, o bloggers en els seus blogs).

Hi ha 125 perfils del PSOE creats a Flickr, la majoria d'agrupacions locals. Potser podrien veure com ho fan (bé) moltes d'elles. Així, si es busquen imatges d'ahir, i ja sé que exagero, se'n podrien trobar algunes millors que aquesta.

I ara, altres exemples: fixeu-vos en els títols, o les descripcions o les etiquetes de les fotografies dels canals de Flickr de Downing Street i de The White House. Creieu que es trobaran abans aquestes imatges buscant pel nom del polític o buscant per "_97D9228?

Hi ha tres elements bàsics per trobar fotografies a Flickr: títol, descripció i etiquetes. Més (i millor) text tinguis per explicar aquesta imatge, especialment en el títol o la descripció, més fàcil serà que et trobin. I una vegada que el PSOE ha fet el treball complicat: creure en Flickr i a compartir públicament imatges; que millor que utilitzar-lo per aprofitar al 100% els beneficis que li pot aportar?

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger