Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Twitter vs. els diaris anglesos

Aquesta nit tindrà lloc el segon debat de la campanya electoral al Regne Unit. Tal com resumeix Edgar Rovira, girarà entorn dels International Affairs; Afganistan, Iraq, la relació amb els Estats Units, la Xina i altres potències emergents, la possible entrada en l'euro, el conflicte amb els submarins Trident, etc.

Després de l'èxit de Nick Clegg en el primer debat electoral de la història britànica, fa una setmana, que li ha fet pujar deu punts en les enquestes i situar-se segon en intenció de vot per darrere de David Cameron, per a molts avui és el dia en què ha de demostrar si va ser flor d'un dia o si al contrari és un candidat real a ser primer ministre.

Clegg s'ha convertit en un verdader perill per a David Cameron i per a Gordon Brown, ells ho saben i avui sortiran preparats, però també ho sap la premsa afí al partit conservador i laborista, que "casualment" avui han llançat diferents atacs al candidat liberal-demòcrata.

La premsa conservadora obre avui les seves portades amb munició pesada contra Clegg. "The Daily Telegraph" publica extractes del compte bancari personal del líder liberal-demòcrata, en el qual tres empresaris van ingressar en conjunt 750 lliures mensuals durant 2006. "The Times" hi afegeix que Clegg va cobrar durant els seus deu anys en les institucions europees un total d'1,9 milions d'euros, xifra que el diari estima elevada.
Per la seva part, en to sensacionalista el "Daily Mail" titula "Clegg, calúmnia nazi sobre el Regne Unit." El diari reprodueix paràgrafs d'un article que Clegg va escriure el 2002 en el que deia: "Totes les nacions tenen una creu que portar, i cap més que Alemanya amb els seus records del nazisme. Però la creu britànica és més insidiosa encara. Un sentit de superioritat sense parangó, sostingut sobre il·lusions de grandesa i una tenaç obsessió sobre l'última guerra, és molt més dificil de treure-se'l de sobre. Hem de ser posats al nostre lloc".

Aquests atacs serien segurament demolidors, encara que siguin atacs ridículs. Tanmateix estem el 2010, i a aquests atacs de la premsa se'ls ha respost des de Twitter, amb frases iròniques i humorístiques sobre Clegg, amb el mateix to que les emprades des d'aquests diaris, afegint l'hashtag #NickCleggFaults, actualment segon trending topic del món (en els 5 minuts que porto escrivint aquest post, veig que hi ha 750 nous tweets sobre el tema!).


Aquests missatges són virals, i es basen en l'humor i en "a veure qui la diu més grossa". El seu primer exemple va ser un èxit, el que van tenir els "facts" de Chuck Norris a començaments de 2005, iniciats en el programa de Conan O'Brien. Són frases eloqüents, humorístiques, sobre el que Chuck Norris pensaria i faria sobre molts temes, posant-lo com un home dur i gairebé com un superheroi (o del tot). Algunes són divertidíssimes i durant molt temps aquestes frases han anat enviant-se de persona en persona, de forma viral. Fins i tot hi ha una web que les recopila.

Els facts s'han usat molt a Twitter, posant un hashtag amb un nom i la paraula Facts. A Espanya s'ha vist recentment amb els WillyToledoFacts o els AguirreFacts de fa una setmana.

Clegg no està tenint bona premsa, però a Internet Twitter s'està consolidant com una gran ajuda, per defensar-lo i per difondre el que fa o diu, i també com a crítica als mitjans de comunicació, que sembla que fan política en comptes d'informar.

I ara el més interessant. Uns exemples:

  • Twitter is over capacity. It’s #nickcleggsfault
  • My coffee is cold #nickcleggsfault
  • Today marks 115th anniversary of Oscar Wilde’s arrest for “gross indecency”. Surely #nickcleggsfault
  • I am taking super strong antibiotics for a sinus infection AND I caught a cold at the same time #nickcleggsfault
  • Went out for lunch to read in the park but the sun went in. #nickcleggsfault
  • Is it true Sam Cameron is pregnant??????? #nickcleggsfault
  • Nick Clegg wrote the ending for Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. #nickcleggsfault
  • The Tectonic Plates that caused the Haiti earthquake are to be renamed #nickcleggsfault
  • Twitter being overrun by LibDem comments? Definitely #nickcleggsfault
  • When the moon hits your eye like a big pizza pie, that’s #nickcleggsfault
  • If the Daily Mail has just become the most hated newspaper in the world, it’s #nickcleggsfault
  • Dave’s inability to find the clitoris of the Conservative Party – or anyone elses – is #Nickcleggsfault

I milers més a Twitter.

Més informació als blocs de Nick Butcher o de Chickyog.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger