Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

A finals del passat mes de gener, Convergència i Unió (CiU) va posar en marxa “Idees pel canvi“, iniciativa encapçalada per Francesc Homs, que consisteix a desplegar els líders del partit per 250 itineraris al llarg i ample del territori català, per escoltar noves idees dels ciutadans i incorporar-les en el programa electoral. Segons deia La Vanguardia, es cuidaria amb especial atenció tenir presència en 47 TIP, sigles que signifiquen "territoris d'interès prioritari". Es tracta de punts considerats clau pels analistes electorals de CiU en relació amb comicis anteriors i amb el repartiment d'escons.

Les vies per recollir aquestes propostes ciutadanes són la pàgina web www.ideespelcanvi.cat i tallers que s'han estat organitzant des del mes de febrer, a raó d'un per comarca i un altre per cada ciutat de més de 15.000 habitants. Totes les iniciatives, idees i propostes recollides es poden llegir esquematitzades en els resums dels diferents encontres que s'han anat realitzant, junt amb alguna imatge de cada acte.

A la web es poden trobar resums de tots els encontres, un núvol de paraules amb els temes desenvolupats (en cada trobada els participants trien tres temes a debatre), l'agenda de futurs encontres, reflexions sobre el procés participatiu de Francesc Homs, i un formulari de participació via web, des d'on deixar una proposta -encara que no es veuen quines propostes s'han realitzat.

En un moment de desafecció política, interactuar amb la gent, apropant-se a les seves cases i ciutats, i sobretot escoltar el que han de dir, ha de ser una prioritat. També és una manera d'apropar la política a la ciutadania i de fer-la més pròxima. Si la ciutadania no vol apropar-se a la política, iniciatives com aquesta permeten que la gent es pugui sentir escoltada i identificada, a través de la seva participació, amb el que s'està decidint per al futur. Per cert, que qui vulgui participar, pot apuntar-se encara.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger