Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Vol ser alcalde de Valladolid?

Izquierda Unida ha volgut obrir a tots els vallisoletans l'elecció del seu cap de llista per als pròxims comicis municipals. Es tracta d'un sistema nou i pioner per elegir el candidat a l'Alcaldia de Valladolid.

Per optar a aquestes "primàries obertes", com les han qualificat des del partit, només és necessari ser resident a Valladolid o estar empadronat. Una vegada complertes aquestes condicions, s'haurà d'inscriure al cens electoral que el partit ha creat per a aquest procés, des d'avui i fins al 3 de juny. Es podrà fer a través de diversos mitjans: omplint la fitxa que apareix als fullets que repartiran per la ciutat i lliurant-los a la seu; emplenant el formulari de la web www.primariasiuvalladolid.org; o enviant un correu amb el nom, cognoms, DNI i adreça a primarias@iuvalladolid.org.

Els candidats hauran de comptar, a més, amb l'aval de 15 persones del cens, de les quals almenys cinc seran afiliades a Izquierda Unida. Si reuneixen aquestes condicions, n'hi haurà prou que omplin un imprès a la seu del partit presentant la seva candidatura i acceptant actuar conforme al programa electoral i a l'Estatut del Càrrec Públic d'IU. La inscripció en el cens dóna dret a votar, però també a presentar idees per al programa electoral.

La campanya electoral tindrà lloc de l'11 al 18 de juny de 2010, però no serà una campanya a l'ús: les activitats a realitzar estaran fixades i seran coordinades per una comissió per assegurar que totes les candidatures tenen les mateixes possibilitats. Així, les compareixences en premsa, entrevistes, actes públics, trameses d'informació... seran iguals per a totes les persones que es presentin.

El procés el resumeix molt bé Juan Peña amb aquesta frase: "per elegir [al candidat] estigues al lloro, perquè no t'assabentaràs per la premsa de qui és: has d'elegir-lo tu. I no et descuidis, que pots acabar sent tu qui aparegui dalt de la papeleta". És un sistema nou. El partit s'obre a la ciutadania. Qualsevol pot participar, no només com a votant, sinó també com a candidat, i ja no és necessari ser militant per ajudar el partit o opinar com s'haurien de fer les coses o qui hauria de ser el teu representant. La frontera entre militant, simpatitzant i votant es fa cada vegada més difusa. Cal aprofitar tot el potencial possible per donar noves empentes als partits, i aquest és un bon exemple. A més, si ha estat elegit lliurement pels ciutadans (no només militants) en el procés de primàries, és molt probable que aquest candidat sigui millor vist a l'hora de les eleccions.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger