Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La blogosfera popular

El Partit Popular ha presentat avui la seva xarxa de blocs. Amb el nom ‘Blogosfera Popular’ acull les bitàcoles de dirigents conservadors com Rita Barberá ('A la lluna de València', Miguel Arias Cañete ('La foguera de Cañete'), Alberto Ruiz Gallardón ('De Madrid al centre'), etc. En total són 16 els blogs "destacats", integrats a la web del PP. També hi ha enllaços a uns altres 4 blogs "nacionals" i 10 de "regionals".

En la seva primera jornada tots els bloggers del PP han escrit seu primer ' post ' dedicat a la mort del disident cubà Orlando Zapata i a criticar el Govern cubà. Com indiquen a Público, en els seus texts no hi ha ni un enllaç, i el major desplegament tecnològic ho fa Ignacio Uriarte en seu post, amb la inclusió d'un vídeo de Youtube. Tampoc no hi ha ni rastre de trackbaks, o sindicació de continguts (RSS). Respecte als enllaços, l'únic que es pot destacar dels 16 blogs és que Ruiz Gallardón enllaça el seu Facebook, a sota de la seva firma. És l'únic que ho fa.

Durant la presentació de la blogosfera popular, Mariano Rajoy ha destacat el compromís del seu partit amb la societat i la necessitat d'escoltar i de parlar amb els ciutadans. "El polític que només parla i no escolta està mort. Volem que les nostres propostes es coneguin, es debatin, es critiquin i que qui vulgui aportar coses pugui fer-ho. Un partit polític no pot estar només en la doctrina, ha d'escoltar la gent. Crec que les noves tecnologies ens faciliten molt als dirigents polítics el poder parlar amb molta més gent que amb la que podem fer-ho habitualment", ha assegurat.

Per al meu gust és una blocosfera una mica estranya. Primer perquè sembla que hi ha un dia previst (setmanal? quincenalment?) en el qual tots els blocs s'han d'actualitzar, alhora i parlant d'un mateix tema. Això treu interès, ja que si has llegit 3 o 4 posts sobre alguna cosa, quines ganes et queden en cas de llegir els altres 12 que parlaran pràcticament del mateix?

D'altra banda, sembla una blocosfera creada només per als líders, però no per a que la gent del partit (militants o simpatitzants) tinguin un espai compartit on penjar les seves propostes i idees. Aquest crec que és l'error. Si fins ara el PP sembla que es començava a moure bé per les xarxes socials, especialment amb convocatòries via Facebook i Tuenti als seus actes polítics i generant una comunitat de simpatitzants, penso que aquesta blocosfera va més cap a donar una nova "empenta" de visibilitat als seus líders, i que semblin "moderns" i que escolten el que els han de dir, a través dels comentaris. Tanmateix, tots els comentaris són moderats i pel que he vist, sense respondre a ningú per ara. Dir que els polítics escoltaran està molt bé, però el que la gent vol és tenir també l'oportunitat de sentir-se escoltat. I si no es respon, un no sap si aquests comentaris són llegits per algú part del moderador.

Veurem com evoluciona. En qualsevol cas, no és mala notícia que el PP creï la seva xarxa de blocs.

També en parlen en: Diario de un transeúnte, Netoratón, Estado de libertad o Rubén Regalado.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger