Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La nova web de l'Elisi

Sovint ens preguntem a què dediquen el seu temps els polítics, o almenys, què aconsegueixen acada acte o reunió a la qual van. Normalment no obtenim una resposta ràpida, però potser això ha canviat amb la nova web de la presidència francesa.

Ahir, la pàgina web de la Presidència francesa va renovar la seva imatge i el seu contingut. Ha costat quatre mesos de feina i 100.000 euros de pressupost, tal com indica Javier Yohn a Nación Red.. Es pot trobar també abundant contingut audiovisual, a més de tots els discursos i declaracions del president Nicolas Sarkozy. De primer cop d'ull, té una tirada a la pàgina web de la Casa Blanca, encara que com indiquen a NaciónRed, han utilitzat tot el programari, incloent la recerca i els mapes, d'empreses franceses.

El més interessant és la manera de presentar les notícies de la presidència francesa. No són només enllaços a textos que expliquen cada acte (amb vídeos o imatges) sinó que es presenten d'una manera molt més clara i entenedora per al lector, i també a través de senyalització al mapa, amb la qual cosa es poden veure tots els desplaçaments de Sarkozy, nacionals i internacionals. Per a cada notícia o acte, i això és l'interessant, t'expliquen el context, l'acte en si i les decisions o acords aconseguits. Ho exemplificaré amb el Consell Europeu del passat 25 i 26 de març:

1. El context. Per a que s'ha fet aquesta reunió o acte, què es pretenia aconseguir. Explica (amb enllaços) el tractat de Lisboa, les reunions de Sarkozy amb el president grec, la conferència de Copenhaguen, les prioritats per a aquest Consell...

2. L'acte. Textos, imatges, fotografies, vídeo de les conclusions del Consell, i enllaç als documents oficials. També enllaç al que es va dir a Facebook.

3. Les accions. Què s'ha decidit, per exemple el suport a Grècia, l'estratègia UE 2020...

Quan es produeix un acte, pengen el context, i mentre es fa van posant vídeos i textos. Al finalitzar, els acords assolits.

La web és extremadament personalista, en la figura de Nicolas Sarkozy, però aquesta manera de veure les activitats i viatges d'aquest, afegint-li les raons de les seves visites i el que ha aconseguit després d'elles, permet que la ciutadania pugui donar-li més valor al treball del president, i és aquesta la raó que es mostri així.

Recomano fer-li un cop d'ull.

 

1 Comment:

  1. Sergi Sabaté said...
    Ostres, molt xulo. I això de fer aquests tres passos (context, acte i què s'ha resolt) em sembla molt i molt encertat, i una mostra de transparència. M'ha agradat!

Post a Comment




RSS Blogger