Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Al gener es va inaugurar la nova xarxa social de la comunitat del Partit Socialista francès, Lacoopol.fr. Aquesta "política de cooperació és la xarxa social de tots aquells i tots aquells que volen discutir i actuar a l'esquerra", anuncia la pàgina d'inici. Tal com indiquen a 01Net, el lloc permetrà que els partidaris i militants del Partit Socialista s'organitzin, comparteixin continguts, discuteixin, i mobilitzin a l'organització sobre el terreny.

L'objectiu és equipar d'eines de comunicació i d'activitats a les 4.000 seccions del PS, que el secretari de cada secció pugui facilitar als grups de gestió invitacions a esdeveniments, importar contactes d'altres plataformes (correu web, missatgeria instantània, Facebook...), que els militants sàpiguen on s'han distribuït fulletons i on es realitzen activitats a través de de geolocalització, etc.

El desenvolupament de Lacoopol.fr va començar el juny passat i vint seccions ho han estat provant a partir de setembre. Lacoopol.fr ja té 150 grups i 5 000 subscriptors, tot i que sigui una xarxa social tancada no ajuda que persones curioses (i m'incloc) puguin veure què fan, com s'organitzen i on tindran lloc les seves accions.
La setmana anterior, el 8 de gener, va ser l'UMP, el partit de Sarkozy, qui va treure la seva pròpia comunitat denominada "Les créateurs du possible" (els creadors dels possibles).
El lloc, bastant auster, no només està obert als militants dels partits sinó també a qualsevol usuari i es basa especialment en la participació i en la recollida d'idees i propostes i iniciatives (nacionals i locals, projectes, debats ...) per posar en pràctica accions concretes.

Té tres espais bàsics: les iniciatives (de moment 1.600, que poden ser votades i qualsevol pot afegir la seva); prés de chez moi (a prop de casa meva), amb les activitats segmentades per territori; i el meu espai personal, que funciona com a xarxa social i que, com lacool.fr, pot connectar-se via facebook.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger