El 2 de gener de 1960, John F. Kennedy va manifestar la seva intenció de competir en les eleccions presidencials d'aquell mateix any amb aquesta frase: "I am today announcing my candidacy for the Presidency of the United States. The Presidency is the most powerful office in the Free World. Through its leadership can come a more vital life for all of our people. In it are centered the hopes of the globe around us for freedom and a more secure life…".
En les eleccions primàries del partit Demòcrata va competir amb el Senador Hubert Humphrey de Minnesota i el Senador Wayne Morse d'Oregón. Amb Humphrey i Morse fora de la competència, el principal oponent de Kennedy en la convenció de Los Àngeles va ser el Senador Lyndon B. Johnson de Texas. El 13 de juliol, Kennedy va aconseguir ser elegit candidat presidencial del Partit Demòcrata.
A començaments de 1960, també Richard Nixon, llavors vicepresident de Dwight Eisenhower, es va presentar com a candidat a les primàries republicanes, en el seu cas, el seu principal rival va ser l'ex-senador de Massachussets Henry Cabot Lodge Jr.
Entre setembre i octubre es van realitzar tres debats presidencials entre Kennedy i Richard Nixon. El 26 de setembre de 1960, 70 milions d'espectadors van presenciar el primer debat presidencial transmès per televisió en la història dels EE. UU. El 7 d'octubre es va realitzar el segon debat i el tercer i últim debat va tenir lloc el 13 d'octubre. El dimarts 8 de novembre, Kennedy va vèncer Nixon en una de les eleccions presidencials més renyides del segle XX.
Aquest any es compleix el 50 aniversari d'aquesta campanya electoral. Núria Masdeu explica en el seu blog que per a celebrar-ho, la biblioteca presidencial John F. Kennedy està narrant la campanya a Twitter, en primera persona, com si fos ell mateix el que explica el que fa diàriament, remuntant-nos a gener de 1960.
No és l'únic protagonista d'aquest viatge en el temps, ja que Richard Nixon, Hubert H. Humphrey, Lyndon B. Johnson, Henry Cabot Lodge, Harry Truman o Dwight Eisenhower també tenen el seu propi Twitter des del que expliquen les seves respectives campanyes.
En resum, una iniciativa molt curiosa que permet viure via Twitter i dia a dia aquella campanya. Això sí, tinc ganes que arribi algun dels dies assenyalats: 13 de juliol, 26 de setembre o 8 de novembre.
Qui vulgui seguir JFK, ja sap. Per cert, tots els comptes també interactuen amb qui els pregunta, encara que si els preguntes per política actual et diran que no saben qui és Bush, ni Cheney, i encara menys Obama.