Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Neix YoPolitico.org

Sovint poden sorgir idees dels propis ciutadans que pretenen (i que poden) canviar les coses. Un conjunt d'idees, ben explicades, si aconsegueixen visibilitat i difusió poden arribar a bon terme, a ser escoltades pels polítics i per les institucions públiques. Als Estats Units hi ha plataformes que generen aquesta comunitat i aquesta visibilitat per a qualsevol campanya. Si és bona i acceptada per la comunitat, si es participa fent campanya, enviant correus, trucant per telèfon... pot tenir un èxit real.

Per a aquesta finalitat, avui ha sortit a la llum pública la plataforma YoPolítico.org, una organització que pretén ajudar als ciutadans i ciutadanes de peu a sumar forces per promoure campanyes que provoquin canvis significatius en la societat, inspirant-se en la forma d'actuar de moviments com MoveOn.org i Avaaz.org, que ha aconseguit reclutar més de 9 milions de persones a tot el món.

La política s'ha d'exercir escoltant sempre els ciutadans. YoPolítico.org intenta oferir les eines perquè aquestes veus s'escoltin alt i clar. Per aconseguir-ho els ciutadans podran actuar online, realitzant peticions o enviant emails als representants polítics, a les diferents campanyes que trobaran a la web; en altres ocasions podran fer-ho mitjançant accions com trucar per telèfon o fins i tot visitar-los. Es tracta de trobar, per a cada ocasió, la forma més efectiva de sumar esforços.

Per participar en YoPolítico.org, l'únic que cal fer és prendre partit i unir-se a alguna de les seves campanyes, amb gestos tan senzills com enviar un correu electrònic.

La web www.YoPolitico.org és el centre d'acció de l'organització. Mostra informació actualitzada de les campanyes que funcionen, permet donar-se d'alta i començar a rebre alertes per correu electrònic així com proposar futures campanyes. YoPolítico.org compta també amb una pàgina oficial a Facebook i perfils a Twitter, Flickr, YouTube i Vimeo.

De moment ja disposen de dues campanyes, amb activitats a realitzar. Una és el Blog Action Day (escriure un post el 15 d'octubre sobre el problema del canvi climàtic) i una altra sobre la despenalització de l'homosexualitat (escriure un email a l'atenció d'Ali Abdussalam Treki).


 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger