Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La pròxima primavera de 2010 estan previstes les eleccions britàniques, amb un David Cameron (conservador) que ja avança en les enquestes a l'actual primer ministre Gordon Brown (laborista). La precampaña ha començat (de fet va començar especialment al maig amb l'escàndol per l'abús de diners públics per part dels diputats), i des del partit conservador estan posant tota la seva capacitat per a aconseguir guanyar les eleccions. Saben que la xarxa serà bàsica per a aconseguir suports i difusió de les seves polítiques i de les seves crítiques als laboristes, pel que han començat a realitzar campanyes a la xarxa per a recaptar suports.

Si hi ha quelcom que destaca per sobre de la resta és la seva pàgina MyConservatives.com, llançada el passat mes de setembre. La web, que vol ser el centre del ciberactivisme conservador, es basa (molt) en l'action center que va utilitzar Obama en les presidencials nord-americanes de 2008 (MyBarackObama).

MyConservative coordina i centralitza la campanya virtual, a través de la participació de voluntaris que s'organitzen i s'adhereixen a diferents campanyes locals i nacionals, facilitant micro-donacions i organitzant-se per a accions porta a porta, enviament de correus electrònics, actes locals, trucades telefòniques o altres accions. Tot això ajudats per les informacions geolocalitzades de cada participant (segmentats per codi postal). Disposa de mapes de Google integrats i permet també l'ús de Facebook Connect per a facilitar el registre i la integració a la comunitat.

Està dissenyat per a apel·lar als joves que voten per primera vegada, així com a la gent activa digitalment, de 20 a 40 anys, que dóna suport al partit encara que mai ho hagi fet activament. A més, està plagat de vídeos, penjats també a Youtube, per a compartir i inserir en qualsevol lloc. Un exemple de vídeo és aquest criticant al govern Brown, excel·lentment fet.

Quelcom molt novedós és que a través de les activitats de les diferents campanyes, permeten als membres participar en el sondeig telefònic o porta a porta i anar anotant on han estat o a qui han trucat. A canvi de totes les activitats en que participin, des del partit conservador oferiran incentius com l'esmorzar amb el líder Conservador David Cameron a la Càmera dels Comuns, als membres que acumulin la major part de trucades o accions (que es poden veure en un rànquing).

Com indica el propi David Cameron, "MyConservatives is a first in UK politics, and probably the most advanced party political campaigning network of its kind outside of America. [...] Although the general election is still likely to be months away, the campaign to gear up our supporters and give them simple-to-use tools to make campaigning easier is already underway. [...] Over the last few years my party has talked a lot about how the internet is changing the nature of society, we recognise that the nature of modern communications means that we should disperse information and decision-making away from the political elite to the man and woman on the street".

Entre les campanyes que tenen, se'm mostren les que tenen lloc al meu barri (he posat el codi postal de Bloomsbury, a Londres) i altres campanyes nacionals, per exemple una campanya per a salvar als pubs anglesos, baixant els impostos, i amb un vídeo explicatiu del ministre de cultura a l'ombra.

Adjunto un vídeo que explica com funciona la plataforma:



Vía un twit d'Edgar Rovira. Gràcies!!

Per la seva part, els laboristes han contraatacat també a Internet, però això ja serà per a un altre post ;)

 

1 Comment:

  1. Sergi Sabaté said...
    Ooohh!!! Molt gran el vídeo que enllaces. Senzillament, sensacional. La música en augment, tot fosc, tot por, l'economia falla i de cop... el cel blau!! És genial!

Post a Comment




RSS Blogger