Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El Governador Schwarzenegger va llançar a finals d'agost el lloc web per a usuaris de Twitter "My Idea for California" per compartir i parlar de les seves idees per fer avançar l'Estat.
Al principi, el fòrum de Twitter de MyIdea4CA es va realitzar per ampliar una conversa popular que va començar el juny de 2009 a Twitter quan Schwarzenegger (gran usuari d'aquesta eina amb més d'un milió de seguidors) va demanar la participació pública per trobar noves idees sobre el pressupost estatal i sobre altres temes que puguin millorar Califòrnia.

Aquesta discussió va crear un dels trending topics de Twitter el juny, amb el seu ús de l'hashtag "#MyIdea4CA". Amb la creació de la web MyIdea4CA.com, tots els twits que inclouen aquest hashtag són categoritzats en divuit àrees temàtiques, segons del que parlin (educació, legislació, medi ambient...). Es poden categoritzar pels propis usuaris de twitter afegint un altre hashtag, per exemple "#edu" per a educació, i també es categoritzen a través de paraules clau.

El més interessant és que totes aquestes idees de la població californiana poden votar-se o comentar-se, amb la qual cosa la conversa segueix el seu curs, aprofitant aquestes idees i el talent o imaginació de qui les fa. Com indiquen a esTwitter, "mostrar els tweets amb idees a més serveix per fer un gegantí brainstorming que pot multiplicar l'efectivitat i importància de les idees". Encara que això sí, també es poden donar vots negatius, i en aquest cas, aquestes idees que no agraden desapareixen de la vista.

Fins a la data, MyIdea4CA.com ha rebut 1.298 idees de la participació segons la pròpia web.
N'hi ha de tot tipus, però una idea que segur va seguir el governador va ser la d'autografiar els automòbils propietat de l'Estat a fi d'incrementar el seu valor en una subhasta. Com indiquen a El plumilla, la subhasta va suposar més d'un milió de dòlars per a les arques públiques tan necessitades de liquiditat i un reforç per a la fama del governador que, a més, es va deixar veure amb els fundadors de Twitter per a una entrevista pública amb preguntes recollides en aquest mateix canal.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger