Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El passat 26 d'agost moria als 77 anys el senador nord-americà, Edward M. Kennedy, una de les figures més destacades del Partit Demòcrata i membre d'una de les famílies polítiques més importants del segle XX als Estats Units.

Preparant el seu funeral, la família va crear una pàgina web explicant la seva vida, amb imatges de les seves activitats polítiques i familiars, els detalls de com, quan i on anava a ser l'enterrament, el seu epitafi, la seva biografia, els seus discursos més importants (tant en text com en vídeo des de 1962 fins a l'actualitat) i el que han dit d'ell després de la seva mort destacades personalitats nord-americanes i del món sencer: caps d'estat, congressistes i senadors, figures polítiques d'àmbit mundial i, especialment, ciutadans.

Per a aquests ciutadans s'ha habilitat un formulari, titulat "Share Your Memories and Sympathies", on qualsevol persona pot escriure el seu suport a la família i paraules parlant de Ted Kennedy. Així mateix, també se sol·licita que totes aquelles persones que tinguin fotos amb ell les enviïn (mitjançant un upload en la mateixa web) per compartir-les amb la família Kennedy.

També es poden veure imatges del funeral i vídeos sobre l'acte que va tenir lloc tant a Boston, on vivia, com en el cementiri d'Arlington, on va ser enterrat a prop dels seus germans John Fidgerald i Robert.


La família Kennedy també va utilitzar la xarxa per donar a conèixer els prolegòmens del funeral i el que anava passant a cada instant, a través d'un Twitter (@kennedynews) i una pàgina a Facebook creada per a aquesta ocasió (que compta amb 35.000 admiradors). Ambdues eines també rebien missatges de simpatitzants i amics i de suport a la família.
Durant el funeral s'enviaven fotos a través de Twitpic i es podia veure la cerimònia en directe a través de la web.


Ha estat un funeral gairebé d'estat, i gràcies a Internet el seu record podrà perdurar per molt temps. Té "gràcia", a més, que si ja Ted Kennedy va ser un dels primers polítics nord-americans en usar Internet (ja el 1993 va ser un dels 7 membres del senat en fer una prova pilot), és ara, en la seva mort, el que millor ha utilitzat la xarxa per informar a tot el món i fer sentir partícip la gent de tot el que succeïa en el seu funeral i enterrament.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger