Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El blog de Lula

He llegit a The Communications Lab que el president brasiler, Lula dóna Silva, va llançar el passat 31 d'agost (blogday) el seu propi blog. El "Blog do Planalto" duu el nom del palau presidencial perquè no només informarà sobre les activitats del president, sinó també sobre les de la resta de la seva administració. No obstant això, Lula és l'estrella del flamant blog i com a tal és l'encarregat de donar la benvinguda als nous usuaris a través d'un vídeo.


En el seu missatge, el mandatari diu que el creixent accés dels brasilers a internet no només permet que aquests estiguin més informats, sinó que també ajuda a les autoritats a estar més connectats a la ciutadania. Segons el propi lloc, el "Blog de Planalto", en creative commons, -que tindrà textos, fotos, àudios i video i serà actualitzat per la Secretaria de Comunicació- serà "un observador de la Presidència des d'un angle diferenciat". En el ''Blog do Planalto'' el president Lula parlarà sobre l'agenda presidencial, així com totes les accions que porta a terme la presidència brasilera.

El blog de Lula Silva s'uneix a una estratègia de comunicació que inclou programes radiofònics i columnes de periòdics, i que a més s'inicia amb un video de benvinguda per als internautes que visiten el portal. A més, he llegit que el blog té una àmplia recopilació dels Twitters de diversos senadors cariocas, per a què el públic pugui tenir de primera mà la informació que està vinculada a les seves diferents xarxes socials i microblogs, encara que jo no ho he trobat.

L'èxit ha estat tal que durant els seus primers dies va tenir tantes visites que van fer que el blog es bloquegés (estan preparats per a 6.000 visites alhora i tenien 10.000).

No obstant això, i a diferència dels blogs tradicionals, no permetrà comentaris dels visitants (encara que si que té enllaços a blogs que parlen d'algun post) ni serà actualitzat personalment per Lula, sinó per un equip de la Secretaria de Comunicació de Presidència.

No és l'única eina del govern brasiler per a comunicar-se amb la seva població, ja que a principis de juny va llançar la columna 'El presidente responde', que és una iniciativa molt interessant també. Abans ja disposava de la iniciativa "Café con el presidente", una entrevista setmanal en ràdio de 6 minuts, que va començar al novembre de 2003.

Blog de Lula

Més informació a Plantao online, Maria Lamatriz, Knight templars o Enlace digital.

 

2 Comments:

  1. Anònim said...
    Xavier, tingues cura de les traduccions simultànies: "Lula dóna Silva" !!!!
    e-Xaps said...
    Ups, corregit.
    Gràcies! vaig traduir massa ràpid ;)

Post a Comment




RSS Blogger