Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El president del PP andalús, Javier Arenas, estava exultante davant de l'èxit de convocatòria del míting que el seu partit, amb Mariano Rajoy al capdavant, va celebrar ahir diumenge al velòdrom de Dos Hermanas (Sevilla), un lloc que ha estat, des dels anys de Felipe González, feu i talismà dels grans mítings del PSOE. En les passada eleccions generals, el PSOE va aconseguir el 60% dels vots, per un 28% del PP, dels 90.000 vots escrutats.

A la convocatòria d'ahir, on van arribar autobusos de tot Andalusia i d'altres punts d'Espanya, amb el lema "Més ocupació, menys impostos", van assistir unes 30.000 persones segons els organitzadors. El partit assegura que ahir van arribar uns 500 autobusos, la meitat de pobles de la província de Sevilla, un 46% de la resta de les províncies andaluses i el 4% restant, de Madrid, Extremadura i València.

Per a Rajoy, la celebració de l'acte a Dos Hermanas, significa que el PP es dirigeix "a tots els espanyols, que ens hagin votat, no ens hagin votat, ens vagin a votar o no ens vagin a votar". L'esdeveniment ha tingut molta difusió, no només per ser un gran míting del PP sinó perquè ha estat en "territori socialista". És això el que ha sorprès, que el PP hagi usat la tàctica de la triangulació (en aquest cas territorial, no ideològica) que politòlegs nord-americans com Dick Morris propugnen: passar al terreny de l'adversari.

Per usar un exemple recent, en aquest cas en el partit contrari, és la mateixa tàctica que va usar el PSE a Euskadi en les passades eleccions de març, és a dir, apropiar-se dels temes del PNB i donar-li una orientació pròpia. Així, van crear tres presentacions per difondre el seu missatge directament a públic "potencial" del Partit nacionalista basc a tres sectors clau per al PNB: empreses, basc i cultura, on van aconseguir aconseguir un gran èxit de públic i on portar el PSE i les seves idees a aquests sectors.
El mateix ha intentat el PP anant a feu socialista, demostrar el seu poder de convocatòria i la seva capacitat per omplir el mateix espai (el velòdrom) que sempre ha omplert el PSOE, i és aquesta també una de les raons que fan que Javier Arenas, president del PP andalús, vagi absolutament cada setmana a visitar aquesta mateixa ciutat encara que tan sols sigui una vegada.

I sí, els ha sortit bé, pel cop d'efecte i per la visibilitat que ha tingut l'acte. Una prova fefaent d'això és el bombo que li han donat dind de la seva pàgina web, on totes les seves notícies, imatges (també a Flickr) i destacats del portal parlen o enllacen el que va ocórrer en aquest míting i fins i tot les fotografies, declaracions i una quedada a Sevilla dels simpatitzants del partit a Facebook, on van acudir entre altres Esteban González Pons, Carlos Floriano, José Luis Ayllón, José Antonio Monago o Juan Ignacio Zoido.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger