Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El passat dijous 4 de juny, Barack Obama va dir a El Caire un esperat discurs de reconciliació amb el món musulmà. Obama, que va citar fragments de l'Alcorà, la Bíblia i el Talmud, volia així, tal com explicava l'assessor polític del president, David Axelrod, intentar suavitzar la "innegable" "ruptura entre EE.UU. i el món musulmà, una ruptura que s'ha gestat al llarg d'anys".

La importància del discurs és òbvia pel seu significat i per on es va fer, però també es pot observar la importància que li van donar des de la Casa Blanca en veure com es podia fer el seguiment d'aquestes paraules d'Obama a través d'Internet i de les xarxes socials.
D'aquesta manera, la Casa Blanca va penjar el text íntegre del discurs en xarxes socials com Facebook o MySpace, i també va llançar les frases més importants a través del Twitter del president. Des de tots aquests espais es va poder participar enviant missatges mentre es veia en directe el vídeo de l'acte.

A més, des de la pàgina web de la Casa Blanca es va poder seguir el discurs en directe, acompanyat de traduccions completes en tretze idiomes. Per si fos poc, el Departament d'Estat nord-americà va demanar les dades de persones que desitjaven rebre SMS mentre Obama pronunciava el seu discurs i aportar les seves opinions, també per SMS, que podien llegir-se a la pàgina web del departament (en anglès, àrab, persa i urdú).
Una vegada acabat l'acte, el vídeo amb el discurs es va penjar al canal Youtube de la Casa Blanca, on ha encapçalat els últims dies el rànquing de vídeos més vistos, i que ja té 1916 comentaris.

Us deixo un vídeo extret de periodismo ciudadano on es veu la participació a través de Facebook:

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger