Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El passat 18 de maig van sortir a la llum els resultats d'una enquesta de Fleishman Hillard sobre l'ús de la xarxa per part dels parlamentaris europeus. 110 eurodiputats van respondre al qüestionari, explicant com utilitzen les eines digitals en la seva vida laboral i per aconseguir potencials votants per a les eleccions futures.

A través dels resultats de l'enquesta, s'arriben a dues conclusions:
- Els MEPs (membres del Parlament Europeu) només estan començant a utilitzar Internet al seu ple potencial per tal d'apropar-se als votants, tot i que es veu una clara tendència a fer-ho cada cop més sovint.
- El Parlament Europeu necessita incorporar comunicacions digitals al seu treball de comunicació pública. Actualment la pressió política directa, les relacions amb els mitjans de comunicació i unes altres formes de comunicació dels MEPs encara són molt importants. La integració entre les actuals maneres de comunicar-se i les comunicacions per la xarxa és la clau.

Alguns resultats interessants:

  • El 75% dels eurodiputats tenen un espai web personal
  • El 62% mai no ha sentit parlar de Twitter ni (per descomptat) sap què és
  • El 24% tenen blog, però d'aquests, només el 26% comenta a altres blogs
  • El 51% dels eurodiputats creu que tenir un bloc o un nanoblog és efectiu per comunicar-se, mentre que el 81% pensa que allò efectiu és escriure una columna a un diari
  • El 51% visita un o més blocs a la setmana

En resum, una molt bona enquesta que ens demostra que l'ús de la xarxa segueix desenvolupant-se, molt lentament, i que sovint els polítics segueixen sense entendre el seu interès i la potencialitat que té per augmentar la visibilitat d'aquell/ polític/a o de les seves idees. Van enrere de la ciutadania en l'ús d'aquestes eines.

Us recomano fer-li una ullada a la resta de l'estudi.

Gràcies a Veronique Verlinden per donar-me la informació (i a Rafael de Yzaguirre per l'enllaç).

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger