Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El nou Parlament 2.0

Avui a les 11h, el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha presentat en roda de premsa el resultat d'uns mesos de reflexions entorn a com donar més difusió a la feina que es fa des del Parlament de Catalunya. Així, s'ha presentat el Parlament 2.0, un agregador de webs on compartir, saber i poder difondre totes les activitats que es realitzen, a través de diferents eines:

1. Youtube. Canal Parlament és una plataforma audiovisual que té per objectiu divulgar l'activitat del Parlament de Catalunya amb continguts informatius accessibles per a tots els públics. Al canal YouTube hi trobareu reportatges sobre l'activitat de la cambra, el funcionament del Parlament, els retrats dels diputats...


2. Facebook. El Parlament de Catalunya disposa d'una pàgina en aquesta plataforma per tal de donar difusió a l'activitat parlamentària a través de les xarxes socials.


3. Twitter. Podeu accedir a l'activitat del Parlament a través del nou canal del portal a Twitter. Aquest canal permet rebre les actualitzacions al propi web, al mòbil, al Messenger o directament al mateix Twitter.

4. Netvibes. El Parlament disposa de diverses funcionalitats i ginys per a la publicació de l'actualitat a través de la plataforma Netvibes. Les trobareu aquí.


Altres eines de web 2.0:

Ginys per a mashups (widgets / gadgets). Un mashup és una aplicació web, normalment configurable pels usuaris, capaç de reunir i mostrar de forma centralitzada en una o més pàgines web, continguts de fonts de diversa procedència (ginys) a través d'Internet..

Subscripció i sindicació (correu-e, RSS i podcast) El Parlament us ofereix un servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts d'actualització freqüent. Rebreu la informació a través del correu electrònic, per RSS o podcast.

Google translate
Aquesta eina de traducció automàtica us permetrà navegar en diferents idiomes dins del portal i en els documents que conté.

Compartició. Eines per a compartir i difondre de forma amigable els continguts del web del Parlament que considereu més rellevants.

TweetParlament. En aquesta pàgina trobareu les actualitzacions de Twitter dels diputats i diputades que n'han autoritzat la difusió.


Espais de participació:

El meu Parlament
Hi trobareu un espai on gestionar les vostres subscripcions als continguts del web del Parlament.

El president respon. Aquest espai està destinat a intercanviar idees, impressions, dubtes i opinions amb el president del Parlament.

Els diputats i diputades responen (en projecte). Aquest espai està destinat a intercanviar idees, impressions, dubtes i opinions amb els membres del Parlament.

Consultes dels ciutadans. El servei d'atenció de consultes dels ciutadans és un canal d'atenció a les consultes relacionades amb les diferents funcions del Parlament. Les qüestions plantejades trobaran resposta en un missatge de correu electrònic que el ciutadà rebrà tan bon punt s'hagi gestionat la seva petició d'informació

Blocs dels diputats i diputades. Hi trobareu els blocs dels membres del Parlament en forma d'agregador

Participació en l'activitat legislativa (en projecte). Espai on podreu participar en la tramitació dels procediments legislatius

Comissió de peticions (en projecte).Tramita les peticions que els ciutadans fan al Parlament en l'exercici del dret de petició individual o col·lectiva.


En resum, moltes felicitats per intentar amb aquest web donar eines a la ciutadania per a informar-se i per a interactuar en política. Crec que hi ha pocs Parlaments al món que disposin de tantes eines participatives i informatives.

 

1 Comment:

  1. Daniel García Peris said...
    S'ha d'aplaudir l'augment d'eines 2.0 que posa a disposició el Parlament per tal de mostrar la transparència d'acció i la possibilitat de contacte directe amb la ciutadania.

    M'agrada especialment que en comptes de posar els blocs dels diputats que en tenen, els llista a tots i indica el seu estat. Evidentment queden retratats per:

    - "Bloc actualment sense contingut" (la majoria)
    - Actualització just fins abans de les eleccions municipals del 2007
    - Actualització just fins abans de les eleccions al parlament del 2006

Post a Comment




RSS Blogger