Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El passat 23 de gener es va presentar el canal del Vaticà a Youtube dedicat al papa Benedicte XVI. I en tan sols una setmana, tal com indicava la Vanguardia, ja va registrar un total de 740.000 entrades.

El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi va precisar que el canal es col·loca, segons la valoració dels experts de Google en la mateixa línia que altres canals institucionals existents a la xarxa i que porten funcionant molt més temps, com pot ser el canal de la casa reial britànica (The Royal Channel) o de la reina Rania Al Abdullay, de Jordània.
Al canal del Vaticà, ja amb 1.500 subscriptors, s'ofereixen breus notícies en format vídeo sobre l'activitat de Benedicte XVI en diferents idiomes: espanyol, anglès, alemany i italià.



Dels vídeos més vistos (i també destacats en la web) estan els que parlen de l'opinió del Papa sobre l'holocaust, que tantes crítiques li han portat al seu país natal, Alemanya, fins i tot per Angela Merkel, que va instar al Papa Joseph Ratzinger a "deixar clar" que el Vaticà no tolera la negació de l'Holocaust, després de l'escàndol suscitat per la rehabilitació de quatre bisbes seguidors del carismàtic ultraconservador Marcel Lefevre.

No és només per comunicar més personalment el missatge del Papa i donar a conèixer el que fa, sinó que tal com indiquen a PCWorld Itàlia, el posicionament a Internet del Papa i del Vaticà, fins ara infrautilitzat, es veurà molt millorat. Actualment, en efecte, una recerca a Google amb paraules clau com "Papa" porta a una sèrie de resultats que, immediatament després de les pàgines de google News i Wikipedia, recull al capdavant llocs com Nonciclopedia.com que defineix a Ratzinger com "el vell cap dels fonamentalistes catòlics", o el link a la cançó "Papa can you hear me? " molt abans que qualsevol link a webs del Vaticà o a documents oficials del papat.

Per cert, i parlant de religió, llegeixo en el blog de Carlos Guadián que també el Dalai Lama ha entrat al món de les noves tecnologies, en el seu cas, amb un canal a Twitter (encara que a mi ara mateix no m'hi deixa accedir).
Actualització: finalment ha resultat ser un fake. Anava a esborrar-ho però he pensat que donat el gran èxit que ha tingut, dóna una mica la imatge del que la religió pot triomfar utilitzant el web 2.0. Potser s'haurien de pensar fer quelcom semblant, aquest cop de veritat ;)

imagen-10

 

2 Comments:

  1. Carlos Guadián said...
    Xavier el perfil del dalai era un fake i l'han esborrat. No s'en parla d'altre cosa al twitter... :-(
    e-Xaps said...
    Ups, haig de mirar més twitter, que estic una mica desconnectat ;)

    Gràcies! Ara ho arreglo

Post a Comment




RSS Blogger