Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Twitter és una gran eina en política per interactuar amb els teus seguidors, o perquè qualsevol estigui al cas de les activitats que realitzes, o de les teves opinions o del que fas en el teu temps lliure. Ben usat, es converteix en un mirall, en format de 140 carácteres, de la teva vida quotidiana.

Per això mateix, perquè és seguit i perquè és públic, cal anar amb compte amb el que es diu, ja que qualsevol informació, encara que sigui per error, per rutina o per no pensar massa, pot portar una difusió enorme i més d'un maldecap.

Via Techpresident llegeixo que això és exactament el que està ocorrent aquesta última setmana a Estats Units, on en un petit període de dies s'han produït tres "errors" colossals de polítics, en publicar en el seu twitter coses que no haurien d'haver publicat. Potser els va poder el seu esperit de periodistes, el seu ego o que simplement són una mica bocamolls.

El primer cas el vam tenir el passat 4 de febrer, quan Pete Hoekstra, l'antic president del comitè d'Intel·ligència i que fins i tot ara rep molts dels secrets més importants d'Estats Units, va twittejar que acabava d'aterrar a Bagdad, posant en perill a tota la delegació del congrés que l'acompanyava (quan ja havia estat advertit que ningú no digués res). A més, tal com indiquen a Huffingtonpost, no va deixar de donar detalls del seu itinerari (incloent la seva entrada a la "zona verda" i el seu passeig en helicòpter) fins que de sobte va deixar d'escriure en el seu Twitter, se suposa que perquè el van avisar.


El segon cas va ser el del republicà James Tedisco, candidat al districte 20 del Congrés, que va decidir donar més interactivitat a la seva campanya, fent que qualsevol que en el seu twitter posés un missatge acabat en #NY20, aparegués a la seva pàgina web personal. Això va fer que es mostressin molts afalacs i twits de gent que anava al seu favor, però finalment el que va aconseguir és que tot fossin crítiques cap a la seva persona a la pàgina principal de la seva pròpia web. Per cert, ara la pàgina s'està redissenyant.

El tercer cas ha estat el del senat de Virgínia, on republicans i demòcrates estan gairebé empatats. El senador Ralph Northam, demòcrata, anava a votar a favor de la minoria republicana, donant-los el poder. Però just abans de ser anunciat, el president republicà a Virgínia, Jeff Frederick va twittejar: "Big news coming out of Senate: Apparently one dem iseither switching or leaving the dem caucus. Negotiations for power sharing underway". És a dir, que un demòcrata anava a votar a favor dels republicans.
Per descomptat, el líder demòcrata es va assabentar i va convocar una reunió abans de les votacions, on es va convèncer Northam que votés demòcrata. En resum, el tweet li ha costat al partit republicà de Virgínia perdre la majoria.

En resum, que els polítics tinguin cuidat amb el que diuen pel seu canal de Twitter, que de qualsevol comentari innocent es pot fer una muntanya.

 

2 Comments:

  1. Salvador Grifell said...
    Fets com aquest evidencien que tot comunica. I el twitter o l'actualització de l'estat del Facebook no n'és una excepció. Per tant, hem de ser curosos amb allò que escrivim, més encara, si ets un personatge públic.
    e-Xaps said...
    @Salvador,

    Tu ho has dit. La visibilitat que s'aconsegueix amb aquestes eines és brutal. Raó de més per a vigilar el que es diu ;)

    Salut!

Post a Comment




RSS Blogger